Admira Praha 02 - FK Neratovice 3:7 (2:5)

05.08.2015 14:37

K prvnímu utkání přípravy na novou sezonu jsme si nevybrali soupeře z nejlehčích. Hromadnou dopravou jsme totiž cestovali do Kobylis, kde na nás čekal tým U-14 (ročník 2002) Admiry Praha, který nastupuje ve skupině B žákovské ligy. My jsme z různých důvodů neměli k dispozici kompletní kádr a na včerejším tréninku jsme si navíc odrovnali další 3 kluky včetně brankáře, takže nastoupila následující sestava:

                          Krejčí

Helík       Makovský     Tichý        Urban

Kasal       Škoda         Jindřich     Kárník

               Šťovíček      Němec

Na střídačce pak byli připraveni Pláča (35 minut ve hře), Gárdy (17) a Fifina (17).

Nezastíráme, že jsme z utkání měli s trenérem poměrně silnou obavu - přeci jen naše záloha byla kompletně složena z ročníků 03 a pro některé to byl vůbec první zápas na velkém hřišti. Brankář byl v bráně poprvé v životě a pravého beka hrál brankář s pochroumaným zápěstím. Musím ale s potěšením říct, že nás kluci VELMI mile překvapili. Ať už to byl Kachna v bráně, který si vedl skvěle a minimálně 4 dobré šance soupeře zneškodnil (i když na znalosti pravidel ještě budeme muset zapracovat), přes Helčuse a jeho sólo skoro přes celé hřiště až do soupeřovy branky...a tak bych mohl jmenovat prakticky všechny hráče. Největší uznání ze všech si ale u nás vysloužil Kárňas, který si dnešním výkonem hodně nahlas řekl o místo v kádru. Celý zápas příkladně makal a spolu s taktéž výborným Fílou vytvořili neprostupnou levou stranu. Zaslouženou odměnou mu potom byl vstřelený gól, který si sám vybojoval.

Pochopitelně, ne vše bylo ideální - například standardky nám nešly, a to jak obranné (dva ze tří inkasovaných gólů), tak útočné (Šťovajzův krtek, velmi neúspěšná souhra stopera Ády s gólmanem Helčusem při rohu). Někdy byl problém i s rozehrávkou odzadu, při které jsme v některých situacích volili zbytečně složitá (a neúspěšná) řešení místo lehké pomocné přihrávky. Musíme přiznat, že soupeř byl na míči silnější a kdyby se měřilo držení míče, bylo by to zhruba 60:40. A taky se našla pozice, kde výkony bohužel ideální nebyly. Jde o post druhého útočníka vedle Němy, kde ani Pláča ani Šťovajz dnešním výkonem nepřesvědčili - zejména pokud jde o vůli běhat a makat pro tým, protože víme, že fotbalově ani u jednoho problém není.

Kluci nám udělali radost, ale výsledek ani výkon nepřeceňujeme, jelikož víme, že ne každý soupeř bude chtít hrát fotbal (a taky kvůli tomu dělat chyby) tak, jak to dnes předvedla Admira. Přijedou soupeři fyzicky i takticky vyspělejší a naším cílem je stále se zlepšovat v činnostech, které nám dnes šly a zároveň pomaličku odstraňovat nedostatky.

Góly:

2' 1:0 soupeř po přihrávce mezi stopery

9' 1:1 Němec (Škoda)

10' 1:2 Němec (Kasal)

15' 2:2 soupeř z přímáku po Makošově zalehnutí míče.

22' 2:3 Němec (Kárník)

30' 2:4 Němec (-) nádherná střela zleva na zadní tyč

32' 2:5 Helík (-) jako Kadeřábek projel rovně skoro celé hřiště

39' 2:6 Plaček (Němec) pochvala i pro Fifinu, který vlevo vybojoval míč

42' 3:6 soupeř hlavou po přímém kopu - špatné postavení obrany

58' 3:7 Kárník (-) sám si míč vybojoval, sám pěkně zakončil