FK Brandýs nad Labem - FK Neratovice 4:1 (2:0)

02.11.2015 21:01

K dalšímu zápasu jsme po solidním výkonu proti Hořovicku zajížděli do Brandýsa.

                                                        Helík

Tichý            Makovský  (60' Šťovíček)         Janatka (36' Urban)        Jašurek

Fingerhut (60' Brodský)    Škoda                   Astaloš                     Stanislav

                                    Miřatský (36' Plaček) Němec

Hodnocení tohoto zápasu jsem původně vůbec psát nechtěl, protože jsme se v něm s tréňou Dominikem rozcházeli, ale pojďme na to. Od začátku zápasu jsme měli převahu a vypadalo to, že bude jen otázkou času, kdy vstřelíme gól. Naše 3 dobré náznaky v první pětiminutovce jsme ale do vyložené šance nedotáhli a hra se vyrovnala natolik, že se ve 13. minutě k první tutovce dostali domácí. Helčus ale předvedl zázračný zákrok a míč chytil. V dalších minutách jsme si vytvořili další zajímavé akce okolo vápna, z nichž nejnadějněji vypadala Mířova pozice na hranici vápna. Střela ale byla sražena na roh, a tak si další tutovku vypracoval opět Brandýs - únik přes 3 naše obránce dokázal Helčus vykopnout, Škoďák se ale rozhodl dát soupeři druhou šanci, a tak musel náš brankář předvést neuvěřitelně rychlý a hlavně úspěšný přesun. My jsme reagovali pěknou Stanišovou střelou z dálky, kterou ale brankář vyrazil. Ve 28. minutě už jsme ale inkasovali, když z pravé strany na naši bránu postupoval útočník soupeře, Helčus ho při kličce trochu vyvedl z rovnováhy a pískala se penalta. 1:0. Další gól jsme dostali hned vzápětí po jakémsi propadnutém míči, ani nevím, co se tam přesně stalo. Každopádně byl najednou sám před naší bránou útočník soupeře a skóroval. V první půli tak byla hra relativně vyrovnaná, ošvšem na vyložené šance vedl soupeř 4:0 a na góly 2:0.

 

Do druhé půle jsme udělali dvojitou změnu v sestavě a vynutili jsme si herní převahu. V zakončení jsme byli ale ukázkově jaloví. Buď jsme zkazili finální přihrávku, nebo jsme netrefili bránu, v horším případě dokonce míč. Nezanedbatelné procento pokusů také vůbec k bráně nedolétlo přes soupeřovy obránce. V mém chytrém zápisníku mám poznamenány hned 4 "šance", které vůbec zakončením neskončily, 4 střely vedle nebo nad a 1 gól Staniše po autu a sklepnutí Pláči. Takže asi tak končily těžce vypracované šance a brankář soupeře nemusel předvést vlastně žádný opravdu těžký zákrok. Naopak Helčus ještě dvakrát inkasoval, přičemž zejména čtvrtým gólem si pokazil pozici našeho jednoznačně nejlepšího hráče zápasu.

 

Hodnotit jsem nechtěl, protože podle mého názoru šlo o jeden z našich nejhorších výkonů v sezoně, zatímco tréňa se kluků spíše zastával. Já také uznávám, že nemůžeme nikomu vyčítat, že by se na to vykašlal. Přesto si ale myslím, že v naší hře chybělo vše, díky čemu se vyhrává - zejména tedy kvalita a POZITIVNÍ emoce. Hlavně tu kvalitu moc nechápu, protože podle mého názoru byli v našem týmu rychlostně i technicky výraznější individuality než v tom soupeřově. I přesto jsme ale situace řešili hůře a v rozhodující situace jsme prohrávali. I proto mě výkon a vysoká prohra štve dvojnásob, jelikož soupeř byl - při vší úctě - z těch slabších, se kterými jsme se v soutěži potkali. Rozhodně se od nás nikdo nedočká nářků na rozhodčího, který utkání odřídil více než korektně. Doufám, že začínáme chápat, že výmluvami ještě nikdo ničeho nedosáhl. Naříkat můžeme jenom sami na sebe, což už máme tímto za sebou a odteď začínáme makat. Jak hráči, tak samozřejmě i trenéři se budou snažit zlepšit natolik, abychom v příštím utkání podali MNOHEM lepší výkon a třeba i konečně vyhráli!

Góly:

26' 1:0 soupeř z penalty

28' 2:0 soupeř divným gólem

62' 3:0 soupeř po pěkné individuální akci

66' 3:1 Staniš (Pláča)

67' 4:1 soupeř po chybě Helčuse

K. V.