FK Neratovice-Byškovice - FC Velim 0:1 (0:1)

10.10.2015 12:47

Podzimní část soutěže jde nezadržitelně do své druhé poloviny a nás čekal další těžký soupeř - Velim, která byla v tabulce těsně za námi. Poslední dva zápasy se nám výsledkově ani herně příliš nepovedly, a tak jsme se chtěli výrazně zlepšit, k čemuž měly přispět i změny v sestavě. Obejít jsme se museli bez obou prvních voleb na kapitána, a tak dostal důvěru Makoš, který ji dnes rozhodně nezklamal.

                                                Helík

Urban (55' Miřatský)    Makovský        Janatka        Jašurek (65' Šťovíček)

Fingerhut                Astaloš            Stanislav         Jindřich (36' Kasal)

                             Němec              Plaček (43' Škoda)

Zápas se musel odehrát z důvodu pokládky tartanu na umělé trávě a hned od úvodu se ukazovalo, že nás rozhodně nic lehkého nečeká. Hra byla na malém hřišti plná soubojů, což jsme ale očekávali a tentokrát jsme na to byli připraveni. Stál proti nám soupeř, který se s ničím nepáral a nebezpečné míče uklízel dlouhými odkopy na naši polovinu, do autů, nebo na rohy. My jsme se poměrně snažili hrát a v soubojích jsme se soupeři vyrovnali. Mírná převaha tedy byla na našich kopačkách, ovšem akce většinou končily před vápnem soupeře. Území okolo branky si obrana Velimi hlídala velmi dobře a my jsme se nedokázali prosadit do vážnějších šancí. Zkoušeli jsme to zleva-zprava, ale výsledkem většiny akcí byl rohový kop, kterých jsme v první půli zahrávali snad 10 a které nám byly pravidelně odvraceny. A tak se ve 20. minutě stalo, že naše jinak spolehlivě pracující obrana vyrobila jednu z mála chyb v zápase a soupeř na dva dotyky skóroval. Dlouhý výkop brankáře naše obránce přelétl a rozběhnutý útočník soupeře přehodil Helčuse. Z naší strany byly nejvážnějšími šancemi poločasu 3 střely Staniše do břevna a jedna akce, při níž nám hráči soupeře zblokovali v krátkém sledu několik střel z vnitřku pokutového území.

V poločase proběhlo jedno střídání - Víťu, kterému to v záloze příliš nešlo nahradil Kása. A úvod druhé půle měl být tím okamžikem, kdy zvrátíme zápas ve svůj prospěch. V prvních šesti minutách jsme se zejména po průnicích Fingiho několikrát dostali do vápna, přihrávky ale prolétávaly vápnem, případně se nám zamotaly pod nohama, a tak z mnoha nadějných šancí vlastně ani nebylo pořádné zakončení. V největší trojšanci pak míč zázračně vyrazil soupeřův gólman. V těchto chvílích to vypadalo, že je jen otázkou času, kdy vstřelíme gól, bohužel se nám v zakončení nedařilo a na naše kopačky se pomalu vkrádala nervozita. Začali jsme hrát zbrkle a soupeři se začalo dařit náš tlak kouskovat a také chodit do protiútoků. Když už bylo jasné, že se naše hra nezklidní a budeme to muset urvat silou, stáhli jsme hru na 3 obránce a v poslední pětiminutovce z toho bylo dokonce rozestavení 2-4-4. Vše ale bylo marné a v závěru jsme si už žádné extra nadějné příležitosti nevytvořili. Zápas tak skončil naší prohrou 0:1.

Dnes se ale za svůj výkon žádný z hráčů rozhodně stydět nemusí - bylo vidět, že se každý snažil pro úspěch udělat maximum. Kluci chodili do soubojů a bojovali, ale zkrátka to dnes nestačilo. Řešení finální fáze nebylo dobré a ukázalo se, že když se nedaří Němovi (19 gólů) a Strny chybí (8 gólů), tak střílení branek hodně stojí na Stanišovi. Ten se dnes snažil a dokonce třikrát nastřelil břevno a další střelu s námahou vyrazil brankář. Musíme ale zapracovat na tom, aby i ostatní kluci měli sebevědomí a kvalitu v zakončení a aby se střílení našich branek rozprostřelo mezi více hráčů. Nejlepším hráčem dnes podle mého názoru Asty ve středu zálohy, po přesunu do útoku už to nebylo ono. Pochvala i pro Staniše, který táhl většinu našich akcí. Ve druhé půli už to ale chtěl příliš strhnout individuálně a vedlo to ke zbytečným kličkám nebo střelám z obrovské dálky. Jinak spousta povedených průniků a trvalé nebezpečí pro obranu soupeře! Chválím také kompletní obranu v čele s Helčusem, která až na jednu chybu předvedla tisícinásobně lepší výkon, než ve čtvrtek v Klecanech. Fingi výborných 15 minut druhého poločasu, ale bohužel trochu prospaný poločas první. Pláča, Škoďák, Mířa, Šťovajz si odvedli svůj standard, Kása se snažil, ale hra se bohužel ve druhé půli odehrávala převážně po naší pravé straně a nebyli jsme schopni ji přenést na druhou stranu, kde bylo více místa. Příliš to dnes nešlo Víťovi, který ale nastoupil na nezvyklé pozici a Němovi, který hrál i přes zranění. Ani u jednoho z nich ale nemůžu říct, že by to bylo špatným přístupem, zkrátka horší zápas přijde na každého...

Prohráli jsme, takový je život. Ze hřiště ale můžeme odcházet se vztyčenou hlavou. Pustíme se do dalšího tréninku a bude lépe! :)

Góly:

20' 0:1 soupeř po dlouhém výkopu od gólmana