FK Neratovice-Byškovice - FK Admira Praha 03 3:1 (0:0)

30.09.2015 20:43

S radostí jsme přijali nabídku Admiry Praha a v sestavě ročníků 02+03 jsme odehráli utkání proti soupeři ročníku 03, pro něhož to byl první zápas na velkém hřišti. Jedním z asistentů trenéra soupeře byl bývalý slavný fotbalista Lukáš Zelenka, a tak jsme se samozřejmě chtěli předvést v co nejlepším světle.

Sestava: Helčus (Votry) - Víťa, Áda, Urby, Fíla, Gárdy, Škody, Mířa, Fifi, Kása, Pláča - Dan, Patrik, Skalič, Kulda, Bůša, Ondra

Dnes hodnocení výrazně zkrátím: Hra byla z naší strany slabá - nedokázali jsme se vyrovnat s velmi těžkým byškovickým terénem a oko diváka muselo plakat. Oproti soupeři jsme zaostávali i v pohybu, a tak nám práci s míčem kromě drnů znepříjemňoval i soupeř, který nás dokázal včas napadat a odebírat nám míče ještě na naší polovině. To my jsme naopak nedokázali, a tak měli šikovní hráči soupeře na svou hru více času a dokázali slušně kombinovat. Hra se odehrávala převážně na naší polovině a jen díky soupeřovu slabému zakončení a několika skvělým zákrokům obou našich brankářů jsme inkasovali pouze jednou. Co mě osobně vytáčelo nejvíc bylo často absolutně nevhodné řešení nastalých situací - zejména nepřesné nahrávky do šílených pozic. Zkrátka jsme v mnoha situacích nevěděli co s míčem (napříč týmem) a alibisticky jsme ho házeli na svého spoluhráče. Na tomto místě bych rád podotknul, že jsme klukům nezakázali míč jednoduše poslat dopředu po lajně a bojovat o něj - ačkoli to tak dnes vypadalo. Jediný, kdo se s tím nepáral a pochopil, že když to nejde fotbalově, musí se o míč bojovat a alespoň ho nenaservírovat soupeři zadarmo, byl Víťa. I když to není styl, kterým bychom se chtěli prezentovat, jsou situace, kdy je to zkrátka vhodné.

Zápas jsme nakonec vyhráli diky jedinému rozdílovému hráči, kterým byl Helčus. Jak jsem v minulých zápasech neměl koho vyzdvihnout, dnes to bylo jednoznačné. V první půli minimálně tři chycené tutovky a za 12 minut v poli 2 góly + asistence. Gratulujeme také Ondrovi k prvnímu gólu na velkém hřišti a možná i vůbec za Nerátky. :)

Ostatní výkony dnes hodnotit nebudu, nebylo by to fér vzhledem k sestavě (kluci spolu ani netrénují) i ke stavu hrací plochy. Samozřejmě ale nejsme slepí a svůj obrázek jsme si udělali. :)