FK Neratovice-Byškovice - FK Brandýs nad Labem 8:0 (2:0)

04.06.2016 12:42

K dalšímu domácímu zápasu jsme nastupovali po posledních dvou výrazně nevydařených výkonech a s o to větší chutí dokázat, že se jednalo pouze o nedopatření. Sudí Holakovská nedorazila, ale rozhodčí se nakonec našel a s půlhodinovým zpožděním se šlo na věc. Naši kluci vysílali při rozcvičce neuvěřitelné střely, až jsem se trochu bál, že zápas bude opět totální propadák...

                                      Javůrek

Urban             Makovský                Tichý            Jašurek

Ciolek            Jindřich (40' Janatka)   Strniště        Škoda

              Plaček (50'Štovíček)     Fingerhut (40' Sklenář)

Vrátili jsme se k osvědčenému rozestavení a trochu jsme proházeli hráče v záložní řadě, když jsme na levé křídlo poslali skvěle rychlostně vybaveného Škodyho. Od začátku to vypadalo slibně, i když se prvních 10 minut hrálo vyrovnané utkání uprostřed hřiště. Na našich hráčích ale byla vidět chuť do hry a ochota běhat a podstupovat souboje. Z toho logicky vyplynula naše převaha a nastěhovali jsme se na půlku soupeře. Začali jsme se zastřelovat a nejprve to zkoušeli levačkou Strny a Fíla. V půlce poločasu předvedl sólo po lajně přes tři hráče Áda a musel být zastaven až faulem. To nám dodalo ještě víc sebevědomí a ve 20. minutě přišel asi klíčový okamžik zápasu - Fingi se po našem autu na půlce prodral k míči a najednou byl sám proti poslednímu obránci soupeři. Před toho se dostal a byl nemilosrdně zkosen před vápnem, což sudí ocenil (podle mého názoru spravedlivou) červenou kartou. Od této chvíle jsme si začali vytvářet ještě větší převahu, jelikož se probudil i spící Škody na levé straně, Strny uprostřed sbíral všechny výkopy a aktivní byl i Zdíša napravo. Fingi dva dobré průniky nezakončil a Víťova střela z dobré pozice mířila stejně jako včera na tréninku nad. A tak musel přijít se svou akcí do třetice Fingi, který převzal přihrávku od Ády a trefil se přesně o tyč. V poslední minutě poločasu ještě Fíla vyslal Zdíšu, který naservíroval před prázdnou branku a Pláča v nelehké situaci sám před prázdnou brankou (zejména na psychiku, jak sám uvedl) zachoval chladnou hlavu a z dvou metrů se nádherně trefil.

Poločas to byl z naší strany opravdu po všech stránkách povedený, a tak jsme do druhého poločasu hlavně chtěli pokračovat v aktivní hře a v napadání a vůbec nepouštět soupeře do hry. Připraveno jsme měli taky dvojité střídání, díky kterému se Áda dostal na levé křídlo a Škody se stáhl doprostřed zálohy. Nezačali jsme úplně přesvědčivě a první akce soupeře hrozila nebezpečím. To jsme ale přečkali a hned z první naší akce jsme vyslali Fingiho na zteč. Ten sice trestuhodně zcela neatakován trefil pouze brankáře, akce ale pokračovala až ke Strnymu, který se už trefil přesně. Vzápětí jsme provedli střídání a Skleny se hned trefil. Až do konce zápasu kluci předváděli hezkou hru s pěknými akcemi a hlavně okořeněnou góly. Za zmínku stojí Sklenyho hattrick a také naše nepřesvědčivé bránění, které pustilo Brandýské do několika šancí (zejména po rozích), kterými mohli zkazit Marťasovo čisté konto. Nakonec ale vše dobře dopadlo a zápas kluci zakončili bez problémů.

Dnes pochvala pro všechny - i před tím, než jsme se dostali do přesilovky, to vypadalo dobře. Speciálně mě těší, že jsme nepřestali hrát ani za rozhodnutého stavu a kluci se neustále snažili být aktivní a přidat další branky - což se jim dařilo výborně. Největší pochvala dnes pro celou záložní řadu a speciálně Škodyho, který byl všude a přidal i dobré řešení situací. Dnes kluci potěšili mě a věřím, že i divákům se jejich výkon líbil. Pokusíme se v podobném duchu odehrát i závěrečná dvě utkání sezóny.

odkaz na fotky ze zápasu od pana Javůrka https://dozir.rajce.idnes.cz/Neratovice-Brandys