FK Neratovice-Byškovice - SK Polaban Nymburk 1:1 (0:0)

03.10.2015 13:10

V 9. kole soutěže jsme narazili na soupeře ze středu tabulky - přijeli k nám kluci z Nymburka, kteří už 4 utkání v řadě vyhráli. My jsme se nakonec dali zdravotně jakž takž dohromady a ze sestavy minulého kola nakonec chyběl pouze nemocný Pláča.

                                            Helík

Jindřich                    Janatka        Makovský        Jašurek (36' Urban)

Fingerhut (57' Brodský)   Škoda    Stanislav          Strniště (40' Kasal)

                                Němec        Miřatský (36' Astaloš)

Od prvních minut bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého (což ostatně náš tým nečeká nikdy, jelikož dokážeme udělat drama i z těch nejjednoznačněji vypadajících záležitostí), protože soupeř nastoupil s organizovanou a početnou obranou, do které se naplno zapojovalo 8 hráčů a se dvěma urostlými a poměrně rychlými útočníky. Se soubojovou hrou, kterou se kluci z Nymburka prezentovali, jsme se nedokázali příliš srovnat a když už jsme se dostali do šancí, byly to spíše takové chvilkové záblesky. Soustavnější převahu jsme si za celý poločas nedokázali vytvořit a více ze hry měl spíše náš soupeř, který často rychlostně pronikal naší obranou - scházela mu ale lepší finální fáze, a tak si naši obránci nebo Helčus nakonec dokázali poradit. Takže se hrálo bez větších šancí mezi vápny a ani jeden z týmů se k ničemu pořádnému nemohl dostat. Hosté měli největší šanci zřejmě hned v úvodu, kterou jsem ale neviděl, naši největší příležitost pak zakončil Něma po dobrém napadání ve 12. minutě pouze do tyče. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle jsme chtěli lépe zareagovat na hru soupeře a být aktivnější v pohybu - ať už v držení míče či bez něj - zkrátka přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a vnutit soupeři svou hru. Do hry se dostal Asty s Fílou, a zejména Asty si za svůj výkon zasluhuje velikou pochvalu, jelikož svým pohybem a napadáním rozhýbal do té doby v klidu hrající obranu soupeře. Povedl se nám úvod poločasu a hned ve 2. minutě jsme šli do vedení, když se po přenesení hry napravo k Fingimu míč odrazil zpět doleva k Strnymu a ten krásnou střelou trefil bližší šibenici. Bohužel se náš kapitán hned o pár minut později v souboji nezaviněně zranil a musel se zraněným kotníkem odstoupit ze hry. Na jeho místo nastoupil Kása a vedl si také nad očekávání dobře - předvedl velmi dobrý výkon a pořádně provětrával obranu soupeře. V závěru dokonce mohl rozhodnout, ale střela se po pěkném průniku nevydařila. Ale nepředbíhejme: naše hra směrem dopředu se zlepšila - hodně znát byla zarputilost Astyho, ale i ostatní členové zálohy přepnuli na vyšší stupeň a konečně jsme také začali vyhrávat nějaké souboje, získávat míče a chodit do otevřenější obrany. Na druhé straně jsme ale stále měli problémy s rychlými útoky soupeře a v 9. minutě nás po průniku přes naší pravou stranu a přihrávce pod sebe do ideální pozice uchránila od inkasování jen nepřesná muška útočníka Nymburka. Hned o chvíli později se ve dvou šancích ocitnul Něma - z jedné bylo autové vhazování soupeře a následný samostatný únik brankář hostí vyřešil. Kluci se snažili, ale bohužel přišlo vyrovnání - po sporné situaci sudí Kabyl odpískal přímý kop proti naší brance ze vzdálenosti zhruba 25 metrů. S ním si Helčus poradil, ovšem pouze za cenu rohového kopu, ze kterého uděřilo. Soupeř ho zahrál opravdu výborně přímo do brány a vysoký hráč s číslem 8 si ho hlavou našel. Bylo vyrovnáno a nám zbývalo něco přes 10 minut, ve kterých jsme mohli strhnout zápas na svoji stranu. Snaha byla patrná, ale chyběla nám lepší finální fáze, a tak se do šance dostal jen Kása po svém průniku - závěrečná střela Staniše šla hodně mimo. V předposlední minutě jsme po dalším pěkném útoku soupeře mohli i prohrát, ale Fíla na poslední chvíli výborně zasáhl ve skluzu. A tak utkání skončilo remízou, kterou hosté slavili a my jsme naopak byli smutní.

Celkově hodnotím remízu jako zaslouženou - v první půli byl lepší Nymburk, ve druhé zase my. Tento zápas nám opět ukázal, že se vždy musíme odpíchnout od maximálního nasazení a že si zkrátka nemůžeme dovolit hrát naplno pouze část zápasu. Zlepšení ve druhé půli nás ale potěšilo - bylo vidět, že klukům není výsledek zápasu lhostejný. Mrzí nás zranění Strnyho a doufáme, že se nebude jednat o nic vážnějšího. V minulých týdnech jsme byli hodně rozháraní - byla tam spousta přáteláků, státní svátek, focení, nemoci...netrénovali jsme tak, jak jsme byli zvyklí a ani jsme nebyli pořádně pohromadě. Proto se do toho teď zase obujeme a připravíme se na další zápasy, ve kterých nás čekají postupně Velim, Poděbrady, Hořovicko a Brandýs - tedy všechno silné týmy z první poloviny tabulky. V těchto zápasech se ukáže síla týmu a my věříme, že nás tahle ztráta nakopne a zase rozjedeme neratovský válec!

Góly:

37' Strny (Fingi)

57' Soupeř po rohu hlavou