FK Neratovice-Byškovice - Tatran Rakovník 1:0 (1:0)

02.04.2016 13:44

Se snahou odčinit minulý hrubě nepovedený výkon ze Sedlčan jsme šli do zápasu s dalším celkem ze spodních pater tabulky - Tatranem Rakovník, na jehož hřišti jsme v podzimní části sezony zaznamenali naši zatím nejvyšší výhru v poměru 0:8. Propuštěni do týmů vyšších soutěží byli pro tento zápas Helčus, Kása, Škoďák a Víťa. A jelikož i tak máme hráčů dostatek, byla provedena i nepříjemná nutnost v podobě nominace.

                                            Javůrek

Janatka                    Tichý                Makovský            Jašurek

Fingerhut (64' Páťa)    Ciolek             Strniště               Astaloš (55' Zahradníček)

                                Sklenář            Plaček (43' Urban)

Soupeř na nás vyrukoval se slečnou brankářkou a po trochu pozdním příjezdu pana rozhodčího, který si myslel, že čas výkopu je až 10:15, se mohlo jít na věc. V první půli jsme dali naším výkonem tak trochu zapomenout na trápení ze Sedlčan a předváděli jsme poměrně pěkný a bojovný fotbal. Na malé ploše naší umělky, na kterou jsme byli přesunuti, bylo sice těžké se prosadit, ale nám se dařilo vyhrávat souboje a hlavně poměrně pěkně a rychle přecházet do útoku, kde se dařilo zejména našim rychlým krajům pořádně větrat obranu soupeře. Gól se nám podařilo vstřelit v 7. minutě po naší druhé nebezpečné akci v zápase - Asty byl pěkně vyslán na zteč, dostal se před obránce, ale jeho pokus byl nakonec zblokován na roh. K tomu se postavil Zdíša a naprosto vědomě zakroutil míč přímo do branky. :) Potom nám zatrnulo po nepovedené rozehrávce, kterou jsme se štěstím přežili a mohli jsme se vrhnout opět do útoku. Do konce poločasu jsme měli výraznou územní převahu, do zhuštěné obrany soupeře jsme se ale dostávali jen těžko. Přesto mám zaznamenány čtyři dobré pološance, které určitě při lepším řešení mohly skončit gólem. Na druhé straně hřiště si naše obrana spolehlivě hlídala osamoceného útočníka soupeře, který se sice snažil a párkrát nám udělal problémy, bez podpory spoluhráčů jsme ho ale dokázali ustrážit. Celkově první půle nabídla z naší strany slušnou hru se zdařilými kombinacemi i s rychlými přechody do útoku. Ve vápně jsme ale nebyli dostatečně hladoví na to, abychom dokázali vstřelit více branek. (A nebo jsme hladoví byli příliš, jako v případě, kdy na roh naskakovali hned tři naši osamocení hráči...všichni ale skončili na zemi a míč v zámezí :( ).

Do druhé půle jsme šli s cílem co nejrychleji rozhodnout, aby se do hry mohli v klidu dostat i naši náhradníci. Hlavně jsme ale chtěli pokračovat v poměrně dobrém herním projevu. Skutečnost ale byla jiná a hra se po změně stran změnila v sérii soubojů uprostřed hřiště, ze které se ani jeden celků nedokázal snad po 15 minut vykopat k souvislejší akci. Až po uplynutí této doby jsme si zase začali vytvářet jakési šance, v jejichž zakončení jsme si ale počínali žalostně. Nejprve si Asty v dobré pozici ukopl míč, potom Fingi zprava unikl, ale zblízka neprostřelil gólmanku, Skleny po rohu střílel nad a na závěr si nechávám tu největší tutovku...Skleny v úniku opět brankářku nepřekonal a Strny z dorážky levačkou nedokázal trefit odkrytou bránu. Když už byla hra marná, mohli jsme alespoň přidat góly, škoda.. Celkově ale druhá půle neměla s fotbalem krajské úrovně příliš společného. Míč létal neustále někde v oblacích (o čemž svědčí čistý průstřel jednoho z nich jakousi větví, která už z něj bude na věky věků trčet jako připomínka tohoto památného zápasu) a diváci si museli připadat jako na tenise. Míč totiž bez náznaku jakékoli zdařilejší akce létal z jedné strany na druhou. My jsme byli slabí jak čaj a soupeř ještě o trochu víc. Jednou jsme mohli dokonce i inkasovat, dlouhý průnik hostujícího stopera ale zastavil Áda a následnou střelu vytěsnil Marťas. A tak jsme utrpěli další vítězství. :)

Výkon byl určitě lepší než minule v Sedlčanech, žádná filharmonie to ale rozhodně nebyla. Spokojeni můžeme být opět po jednozápasové pauze s činností obrany, která tentokrát dokonce udržela čisté konto. I po herní stránce nastalo (zejména v první půli) významné zlepšení. Námětem k zamyšlení je ale fakt, že jsme ještě ani v jednom ze čtyř odehraných zápasů nedokázali předvést kvalitní výkon v obou poločasech. A naše řešení finální fáze je samostatnou kapitolou, kterou radši nebudu moc rozpitvávat. Vítězství dnes určitě zasloužené, poctivý výkon ode všech, ale kvalita ještě určitě může a musí jít nahoru!

Gól:

7' 1:0 Ciolek přímo z rohu