FK Neratovice- Byškovice- TJ Sokol Klecany 3:5 (3:3)

29.02.2016 13:05

V neděli 28.února jsme na své umělé trávě přivítali soupeře ze soutěže o patro níže hrajícího 1.A třídu. Ovšem již na podzim jsme sehráli s tímto soupeřem utkání, které jsme nakonec prohráli 3:1, a tak jsme poznali, že ani v 1.A třídě nejsou horší soupeři, ba právě naopak...

sestava:

                                                                 Krejčí

                              Tichý   Plaček (40´ Makovský)   Janatka  Jašurek

                    Fingerhut (55´ Zahradníček)  Škoda  Jindřich (40´Brdlík) Miřatský (33´ Kasal)

                                                       Sklenář   Helík(50´ Šťovíček) 

     I když soupeř zrovna nehýřil ukázkovou rozcvičkou ani dostatečným množstvím pomůcek (míč na rozcvičení jsme soupeři museli půjčovat), v zápase už bylo vše jinak. Technicky i fyzicky vyspělejší soupeř nám dělal problémy. Zejména hostující útočníci zaměstnávali naší čtyřčlennou obranu, která díky nasazení i štěstí držela bezbrankový stav. Naopak už v 7. minutě se prosadila staronová akvizice v útoku. Na podzim brankář, na jaře již útočník Helčus vyslal krásnou přihrávkou Sklenyho a domácí kanonýr otevřel skóre utkání. Bohužel již o 4 minuty později hladový soupeř kontroval útokem po levé straně. Hostující 10 se nenechala rozhodit 3 našimi bránícími hráči a i po špatné poziční hře Matyáše srovnala na 1:1. Po několika soupeřových akcích způsobených zejména našimi chybami se soupeř radoval podruhé a to z rohového kopu. Nervózní Matyáš netrefil míč a zbytek týmu se jen dívala na míč, který mířil do naší sítě- 1:2! Soupeř měl herní převahu a vytvořil si několik šancí, zatímco na naší straně se jednalo pouze o záblesky-škoda. Pokud jsme se však na hru soustředili a dobře reagovali na dění na hřišti, přinášelo to úspěch. Jeden takový přišel ve 24. minutě, kdy jsme soupeře dobře napadali a zmáčkli natolik, že Helčus využil slabé chvilky hostujícího gólmana, který ho trefil a tak bylo srovnáno, 2:2. Opět ale přišlo zaváhání celého týmu v obranné fázi, Matyášův výkop sice na půlícím kruhu nikoho z našich barev nenašel, ale ani tak to nebyl jasný signál pro náš tým si zodpovědně rozebrat hráče. Soupeř tohoto zaváhání využil krásnou ranou z nějakých 20 metrů a opět přetáhl vedení na svou stranu. Ještě do poločasu však stihl vyrovnat Fingi, takže se oba týmy v poločase rozcházely s nerozhodným výsledkem 3:3. 

 Popravdě, situace z druhé půle si již moc nepamatuji, jelikož jsem si nestihl psát poznámky, ale smutně musím konstatovat, že soupeř přidal další dvě branky, kdežto Neratovičtí ani jednu, a tak utkání skončilo 3:5.

nejlepší hráč týmu v zápase: Janis

zlepšení oproti předchozím zápasům: Šťovajz, Miřák, Helčus

Hodnocení utkání:

Soupeř byl hladovější po úspěchu, což značně ovlivnilo průběh zápasu!

I když na první pohled to tak nevypadalo, působil semknutěji a nakonec i táhnul za jeden provaz. Jeden za druhého, druhý za třetího- prostě bylo na hřišti 11 frajerů, kteří se sice seřvali, nadávali si, ale vyhecovali se natolik, že tam každý nechal to co měl. 

 Z toho bychom se měli ponaučit, protože u nás spoléháme na pilíře týmu někdy až přespříliš. Pokud chceme uspět v zápasech krajského přeboru a já věřím, že chceme, musíme do toho utkání přenést emoce a touhu po vítězství, platí pro všechny členy týmu!. A to ať jsem na střídačce, jako pomezní rozhodčí nebo jako hráč na hřišti. 

Další věc je víra ve spoluhráče a tým. Pořád tak nepůsobíme a bohužel nejen v řadách hráčů. V prvé řadě se soustředím na svůj výkon, nehledám chyby u druhých. Naopak svým spoluhráčům věřím a ikdyž se jim něco nepovede, snažím se je povzbudit, zastoupit je v souboji. Prostě abych věděl, že když náhodou zkazím, další kamarád mě zastoupí a pomůže mi (popřípadě mi důrazně vyčiní až po akci).

A konečně poslední a pro mě nejsmutnější bod ze zápasu: To co se ozývalo z hlediště mě popravdě hodně mrzí a pěkně štve. Prosil bych rodiče o trpělivost u hráčů, kteří fotbal nehrají tak dlouhou dobu či se nepotýkají s nejlepší formou, protože jejich zaujetí na výkon některých hráčů mi přijde neadekvátní. Myslím, že ani Vám by nebylo příjemné, kdyby Vás někdo v jednom kole kritizoval i přesto, že se snažíte udělat na hřišti maximum. Beru to tak, že to co jsem slyšel bylo naposledy a příště na naše utkání přijdou jen Ti, kteří se fotbalem chtějí bavit a podpořit jeden či druhý tým!!! Pokud chceme, aby šel výkon hráčů potažmo mužstva nahoru, upřímná podpora bude nezbytná. Děkuji za trenéry i hráče. Trenér Šonský