FK Pšovka Mělník - FK Neratovice-Byškovice 3:1 (1:0)

29.05.2016 12:08

Další přátelské utkání nám posloužilo jako dobrá příležitost vyzkoušet si alespoň částečně hráče, kteří budou nastupovat za starší žáky příští rok. V minulých obdobných pokusech jsme proti Byšicím i Kralupům vysoko prohráli, ale i tentokrát jsme věřili v dobrý výsledek a zejména výkon. Podle našich hráčských možností jsme vytvořili netradičně sestavu se třemi obránci:

                                                Votruba

Brdlík                                        Šťovíček                        Urban

Nejezchleba (Skala)    Havlíček    Jindřich       Ciolek        Škoda

                                 Sklenář                Plaček

Svou premiéru na velkém hřišti se odbyl další hráč - Havrda - a vedl si velmi slušně. Dokonce tak, že ho spolu s Votrubičem vyhlašuji naším nejlepším hráčem zápasu! Vezmu to zkrátka: v první půli jsme byli trapní a soudě podle tohoto výkonu absolutně nebylo poznat, že máme na hřišti tři ligisty. Nedali jsme si ani tři přihrávky v řadě a působili jsme, jako by se dal dohromady výběr těch nejprůměrnějších hráčů okresního přeboru, kteří si jdou spolu zakopat. Samozřejmě, nastoupili jsme v nezvyklém rozestavení, někteří na nezvyklých pozicích. Ale to absolutně není omluvou pro ustrašený a nekvalitní výkon bez jakékoli chuti, který jsme předvedli. Jen díky vynikajícím zákrokům Votrubiče jsme prohrávali pouze o gól.

Do druhé půle jsme chtěli zlepšit všechno - od aktivity a pohybu, přes souboje a komunikaci až po zakončení. To se klukům částečně podařilo a na naši hru se konečně chvílemi dalo dívat. Když už jsme ale dokázali předvést pěkné akce, zradilo nás právě posledně jmenované zakončení. Alespoň ale kluci předvedli fotbalové minimum, které musí každý hráč Neratovic splňovat. Protiútoky soupeře jsme sice zachytávat nedokázali, to je ale už jiná kapitola.

Celkově nám tenhle zápas přidělal další spoustu vrásek. Ukázalo se, že když kluky neustále zásobujeme pokyny, co mají dělat, je jejich hra náhle výrazně lepší. Stále se nám ale absolutně nedaří naše hráče naučit, aby předváděli základní fotbalové dovednosti (odskočení, nabídka, hra na malý počet dotyků, hra bez míče, komunikace) i bez toho, abychom jim to na hřišti neustále museli připomínat. Neházíme flintu do žita, dnešní výkon sice znamená další pořádnou facku, my se ale ve zbylém měsíci pokusíme o to víc zabrat a naučit naše hráče základním fotbalovým návykům, sebevědomí a na to navazující radosti ze hry! Tak, aby z nich byli hráči, kteří nejen mají dovednosti (o čemž nepochybujeme!), ale také je umí v zápase samostatně zužitkovat a použít ve prospěch týmu.