FK Říčany - FK Neratovice-Byškovice 3:0 (2:0)

09.04.2016 14:43

Zajímavý boj slibovalo další jarní kolo. Čekaly nás Říčany, které se v tabulce nacházely jen pár bodů za námi. My jsme přijeli prakticky v kompletní sestavě (jen Helčus hrál za Duklu a opět se prosadil gólově, k čemuž mu gratulujeme) a těšili se na pěkný zápas. Nastoupili jsme takto:

                                                    Javůrek

Janatka (66' Urban)    Makovský (63' Šťovíček)    Tichý        Jašurek

Kasal (36' Astaloš)    Jindřich (36' Plaček)           Ciolek        Strniště

                                   Sklenář                       Fingerhut (66' Páťa)

Od začátku bylo jasné, že nás nic jednoduchého čekat nebude. Dnes by se hodil lepší skauting soupeře... Stalo se totiž to, že soupeřovi hráči byli velmi urostlí a prakticky na všech postech nás v tomto směru převyšovali. To jsme ještě umocnili nasazením Kásy s Víťou, kteří si svojí šanci přístupem v tréninku i kvalitou hry rozhodně zasloužili, tohle bylo ale pro ně přeci jen příliš velké sousto. Ostatně, stejně jako pro většinu ostatních hráčů v týmu. V první půli jsme totiž působili velmi zakřiknutě, nedokázali jsme se pořádně dostat do hry a horko těžko jsme odolávali útokům soupeře. Zejména jsme zaostávali v pohybu a soupeř nás přečísloval ve všech řadách. Kvůli menší fyzické vyspělosti a z části také kvůli přílišnému respektu, jsme také předčasně vzdávali spoustu soubojů a hrálo se tak převážně na naší polovině hřiště. Pramenily z toho také dvě branky v naší síti. I my jsme měli několik šancí...byly to sice spíše ojedinělé pokusy, gól jsme ale vsítit mohli zejména po Urbyho šanci. Ukázalo se ale, že Urby zakončovatelem není a míč skončil v brankářově náručí. Dvoubrankový náskok soupeře odpovídal dění na hřišti.

Do druhé půle jsme do hry nasadili urostlejší hráče - Astyho a zejména Pláču a cíl byl jasný - pokusit se zápas zdramatizovat. Začali jsme dobře, získávali jsme míče a chodili do rychlých útoků, které jsme i po nezachycené přihrávce dobře doplňovali, takže soupeř neměl prostor na konstruktivní rozehrávku a musel se bránit. Herní role se otočily, před naší bránou bylo pusto a naopak obrana soupeře se musela hodně potit. První šanci měl Pláča po Zdíšově přímém kopu, ale brankář se dostal blízko a Pláčovu hlavičku taktéž hlavou vyrazil. V největší šanci pak selhal Fingi, který postupoval zcela sám zprava, ovšem rozhozen tím, že brankář zůstal stát na čáře, zamířil úplně mimo a ještě si málem ublížil. Další naše pěkné akce končily zpravidla zdviženým praporkem kvůli ofsajdu. Patnáct minut před koncem, v době našeho největšího náporu, unikal Skleny, kterého přerušil jeden z obránců před vápnem za cenu červené karty. To se ukázalo jako velmi dobrý tah, jelikož z našeho přímého kopu nic nebylo a navíc tímto okamžikem opadl i náš tlak. V závěru jsme ještě stáhli hru na 3 obránce, ale vedlo to jen ke střele Sklenyho z nulového úhlu na prázdnou bránu, kterou těsně minul. Soupeř tak rozhodl samostatným únikem, který dovezl až do naší branky.

Výhra domácích je zasloužená, celkově totiž byli fotbalovějším týmem. My jsme se ve druhé půli zvedli a velmi nás mrzí, že jsme nedokázali vsítit alespoň čestný gól. Na zakončení samozřejmě musíme i nadále pracovat a věříme, že se v této nesmírně důležité činnosti budeme zlepšovat. V naší hře také vyrábíme zbytečné množství nevynucených chyb, na jejichž nápravu vydáme spoustu sil. Nějaká souvislejší kombinace v našem podání prakticky neexistuje, což je škoda. Dále velmi chybí komunikace všech napříč řadami. Na hřišti jsme jako leklé ryby, z čehož pak pramení další spousta nedorazů, nepřesností a špatných řešení, což nás stojí další spoustu sil. Ceníme si ale přístupu a bojovnosti všech hráčů, která je základem k dalšímu zlepšování všech dovedností. To jsme i přes prohru u všech viděli, takže se ani přes prohru nemáme za co stydět a není třeba věšet hlavy. Příští týden předvedeme lepší výkon a sfoukneme Příbram. :)

Góly:

5' 1:0 soupeř po nešťastném odrazu od Makyho koulí

20' 2:0 soupeř se štěstím v pádu ze strany...takový haluzáček vzniklý z toho, že jsme se nechali zatlačit do vápna
65' 3:0 soupeř samostatným průnikem při naší hře vabank