Roudnice nad Labem - FK Neratovice 2:5 (2:3)

13.08.2015 10:28

Ve středu 12.8. čekala náš tým druhá prověrka naší letní přípravy- Roudnice nad Labem. Už při rozcvičování jsme byli šokováni, jelikož tráva byla zelená a dokonce střižena tak, že by i ligové týmy v Synot lize mohli závidět pažit, na kterém jsme chtěli rozvinout své útočné kombinace. Nabuzeni z minulého zápasu jsme k utkání nastupovali s myšlenkami, že soupeře přehrajeme, porazíme ho 10:0 a pojedeme vysmátí jak leča domů. Opak se však stal pravdou...

úvodní sestava: 

                                       Krejčí

                    Helík  Makovský  Tichý   Urban

                 Miřatský   Strniště   Škoda  Kárník (Nejezchleba)

                       Němec(Plaček)    Šťovíček (Fingerhut)

 

...Jak už jsem řekl v pčedchozích řádcích, Roudnice nás zaskočila. Hned od úvodního hvizdu se hrálo na naší polovině, přičemž tráva na levé straně je ještě teď pořádně vyšlapaná. Naše hra na to"aby trenér neřekl" totiž způsobila, že jsme vlastně nedokázali otočit hru na druhou stranu, ba co víc, nedokázali jsme si přihrát. Přihrávky na dva metry, když má spoluhráč dva hráče na zádech vedly k tomu, že se Roudnice dostávala do náznaků šancí a získávala velkou převahu na hřišti. Nakopávané míče na Němu, který většinou dostal nepřesný míč, a to ještě býval střežen dvěma až třema hráči, způsobily, že jsme byli vcelku pod tlakem, a z toho pramenily chyby. Nejprve první gól, který padl už ve 4.minutě hry. Rohový kop soupeře zahrávaný do našeho pokutového území sice obrana odvrátila, ale jelikož se nikdo nehrnul proti hráčům z druhé vlny, střílející hráč si mohl vybrat, kam míč pošle a tak Matyáš lovil míč ze sítě (pravda, střela nebyla bůh ví jaká a samozřejmě, že částečnou chybu nese i brankář, kterému však při jeho začátcích nemůžeme nic vyčítat). Největší chyba spadá na naší celou defenzivní hru při této situaci, kdy místo abychom vystoupili jako jeden celek proti soupeři, čekáme, co udělá. Jelikož se naše hra výrazně nezlepšila, přišel druhý trest. Příliš vysunutá stoperská dvojice při nákopu domácího stopera nezachytila příhrávku letící nad hlavou našeho stopera Makoše zapříčinila samostatný únik a pohodové vedení Roudnice 2:0. Chyba mi ale nevadí tolik, jako ta u první branky. Šlo zejména o taktickou záležitost, kterou se stále ještě učíme a po zbytek zápasu fungovala naše stoperská dvojice na výbornou. Zásluha vedle Makoše patří zejména Ádovi, jenž hasil jeden doutnající požár za druhým. Zpět k zápasu, do konce první čtvrtiny vykřesal naději na pohledný fotbal gól Němy. Ten dostal krásnou přihrávku do úniku od Strnyho a pohodově míč uklidil do branky.

     Všechno špatně, nic dobře, tak zněly mé možná až moc kritická slova, protože po 10 minutách hry už se vše zlepšilo, jenže já předpokládám, že máme na to, abychom i těch úvodních 10 minut zvládli mnohem lépe v dalším utkání, než ve středu v Roudnici. 2. čtvrtina již byla v naší režii a po brankách Míři, kde se prosadila i nová posila Fingi, který nasevíroval míč i s tečí Němy k volnému Ráďovi. Ten si naštěstí vzpomněl, jak zakončují správní kanonýři a bylo to rázem 2:2. Do přestávky jsme přidali ještě 3. gól, kdy opět zafungovala osa Strny-Něma a byli jsme ve vedení. Ve třetí třetině jsme prostřídali a zkusili to bez Němy. Nebylo to vůbec špatné, dostali jsme se do několika velice slibných šancí, bohužel žádnou jsme nepřetavili v úspěch. Poslední čtvrtina už byla pro nás trochu snazší, soupeř odpadl a my jsme ho dobrým presinkem nepošutěli ani na vlastní polovinu. Musíme si však přiznat, že to bylo hlavně tím, že soupeř nestačil fyzicky. Ale samozřejmě, že potešily další dvě gólové střely, kde na 4:2 zvyšoval Něma, jak jinak než po Strnyho přihrávce. Čtvrtou branku obstaral taktéž náš snajpr po nádherné přihrávce Šťovajze.

    Celkově hodnotím utkání jako velké ponaučení. Víme, že je potřeba hrát od začátku až do konce, žádný soupeř se neporazí sám. Ukázalo nám to fakt, že pokud i naše střídačka (Pláča, Šťovajz, Fifi) chce, dokáží na hřišti klukům pomoct a že má každý šanci se porvat o pověstné triko. Velice mě potěšil výkon Fingiho, který naskočil bez jakéhokoli tréninku a zapadl do týmu skvěle, jen tak dál. A poslední čeho si cením, že jsme to jako tým nezabalili, nezačali jsme se až na výjimky hádat a obrátili vývoj zápasu :)

A teď dost pochval a jdeme trénovat, ať zvládneme i Braník!

branky:

4. 1:0 po zaváhání celého mužstva, kdy nikdo nevystoupil

6. 2:0 balon za obranu a následný samostatný únik soupeře

13. 2:1 Něma (Strny) klasicky Němovsky :D

23. 2:2 Miřák (Fingi) Fingi zatáhl míč po levé straně, křižný míč přes celou šířku, kde na zadní tyči číhal Miřák

26. 2:3 Něma (Strny) super přihrávka mezi obránce, to bych dal i já o berlích Němo :D

67. 2:4 Něma (Strny)

69. 2:5 Něma (Šťovajz) mozek Horvi vysunul našeho elitního útočníka, který se nemýlil