Tatran Rakovník - FK Neratovice-Byškovice 0:8 (0:3)

30.08.2015 18:41

Ve třetím zápase nás čekal první poměrně daleký výjezd - do Rakovníka. Cesta se ale obešla bez komplikací (ač několik hráčů mladších vůbec nestihlo odjezd autobusu), a tak nás už hodinu před výkopem přivítal pěkný areál uprostřed rakovnických lesů. Důvěru tentokrát po nepříliš přesvědčivých výkonech dostala tato sestava:

                                                            Helík

Jindřich (50' Janatka)        Makovský                     Tichý            Urban (55' Brodský)

Fingerhut (55' Jašurek)    Škoda (42' Šťovíček)       Strniště          Stanislav

                                      Plaček (36' Miřatský)     Němec (60' Zahradníček)

Další změnou bylo, že jsem tentokrát vyfasoval praporek a piloval lajnu, při psaní reportu tak teď čerpám ze zápisků, které mi pořídili novináři-začátečníci Mířa, Pláča a Šťovajz! Od začátku bylo na klucích vidět, že na rozdíl od mdlých minulých výkonů, se tentokrát chtějí na hřišti o vítězství porvat. To vedlo k našemu poměrně velkému úvodnímu tlaku, kdy se 5 minut soupeř vůbec nedostal do hry. Plynula z toho největší šance Škoďáka, jeho střela z výborné pozice ale byla sražena. Cituji jeden ze zápisků z pera Míři: "2. min: Po Stanišově rohu se chopil míče Ňéma, poslal Staniše do lajny a vystřelil zákeřnou střelu." Aktivita neopadala a dočkali jsme se i gólu - kdo jiný než Něma zužitkoval Fingiho vysunutí a v úniku zkušeně vyzrál na brankářku domácích. Do zhruba 20. minuty jsme byli lepším týmem a vytvářeli jsme si i další šance - zejména šlo o dobré pozice zpoza vápna. Stanišovi ale střelba bohužel vůbec nešla. Potom se ke slovu dostal i soupeř a Áda minimálně dvakrát uhasil před nebezpečným útočníkem s číslem 10 opravdu v poslední chvíli. Z náporu domácích jsme se ale dostali jednoduše. Helčus výkopem poslal Němu a ten jak je jeho zvykem utekl a skóroval. Do poločasu Něma završil hattrick, když po Stanišově přihrávce znovu utekl. Celkově jsme byli herně lepším týmem - a hlavně obrana konečně působila kompaktně, za což vděčíme zejména (oproti minulým zápasům) výrazně zlepšenému výkonu krajních obránců. Ti se správně pohybovali v lajně se stopery a v útočné fázi přidali přesnou rozehrávku.

 

Do druhé půle jsme chtěli hlavně nepolevit a pokračovat v aktivní hře, jelikož bylo jasné, že soupeř nedá svou kůži zadarmo. Kromě toho jsme chtěli využít každou minutu, abychom se bavili fotbalem. A to se nám dařilo - ve druhé půli jsme fotbalem opravdu bavili sebe i diváky. Přispěli k tomu i všichni střídající hráči, kteří nejenže kvalitu naší hry nesnížili, ale čerstvými silami platili na již zjevně unaveného soupeře. Hráli jsme pěkně a naše převaha v poli byla patrná. Z toho pramenily i šance, škoda jen, že proměnit je dokáže jen Něma. Více než jeden gól mohl dát určitě Mířa i Staniš. Trefit se mohl i Strny. Nepovedlo se, dnes to nevadí - potrénujeme a příště budeme určitě v zakončení efektivnější. Ze zápisků, které byly ve druhé půli kvůli absenci spisovatele Míři (ten šel na plac) poněkud chudši, vybírám tento: "38. min: Dobře Áda" :)

 

Celkově jsme spokojeni s výkonem i s předvedenou hrou, která byla nesrovnatelně lepší oproti středečnímu zápasu proti Čelákovicím. Doufáme, že vysoká výhra bude pro kluky motivací k další práci v tréninku a zlepšování se. Největší pochvalu zasluhují za svůj výkon Víťa, Fíla, Strny a Pláča, kteří nás velmi mile překvapili. Musím zmínit i Němu, jehož 6 gólů zkrátka nejde přehlédnout. I ostatní ale dnes podali nadstandardní výkony, a my jen doufáme, že podobné (nebo ještě lepší) individuální i týmové výkony budeme vídat častěji!

 

Góly:

10' 0:1 Němec (Fingerhut)

26' 0:2 Němec (Helík)

31' 0:3 Němec (Stanislav)

41' 0:4 Miřatský (Němec)

46' 0:5 Němec (Strniště)

53' 0:6 Němec (Strniště)

57' 0:7 Němec (Miřatský)

59' 0:8 Stanislav (Brodský) - Staniš se konečně asi na čtyřiadvacátý pokus trefil do střely a ta byla opravdu nádherná!