TJ Sokol Klecany - FK Neratovice-Byškovice 3:1 (0:0)

08.10.2015 20:25

K dalšímu ze série přátelských utkání jsme zavítali do Klecan, kde nás čekal vedoucí tým I.A třídy. Z různých důvodů jsme nebyli kompletní, ale když už to vypadalo, že utkání odehrajeme v 11 s jedním brankářem v poli, dorazilo jedno vozidlo, a tak jsme měli k dispozici tyto hráče: Helčus, Hamplik - Víťa, Škoďák, Janis, Makoš, Fíla, Asty, Šťovajz, Staniš, Fingi, Pláča, Kása, Bróďa.

Na hrotu útoku začínal Hamplik, ale postupem času se do hry začali zapojovat opozdilci. Prvních 10 minut zápasu jsme byli lepší a díky Fingimu a jeho průnikům jsme měli 3 dobré šance, ale chyběl důraz v zakončení. Zbylých 60 minut byl ale jednoznačně lepší náš soupeř a v první půli Helčus zachránil 5 samostatných úniků na jeho branku, které naše obrana zkrátka nebyla schopna zachytávat. V poločase jsme tak drželi remízu a plánovali se zlepšit. Opak byl ale pravdou a naše hra byla snad ještě žalostnější. Dostali jsme zaslouženě tři branky a náš čestný úspěch zaznamenal za stavu 2:0 pro soupeře Šťovajz po standardní situaci.

Nebudu rozmazávat proč jsme hráli tak hrozně jak jsme hráli a co zlepšit - to si řekneme na tréninku. Tady bych chtěl říct akorát následující: Helčus byl na obou koncích hřiště naším nejlepším hráčem. Snaha byla vidět i na výkonu Astyho, Fingiho. Místy ve druhé půli také Šťovajze a Pláči (zejména v závěru zápasu na pozici stopera se snad jako jediný náš hráč v zápase dostal do souboje o dokonce ho vyhrál...což vlastně není pravda, jelikož náš druhý souboj v zápase vyhrál Šťovajz a vstřelil tak gól), ale i to bylo málo. Ostatní buď neběhali a byli tragičtí (Škoďák, Staniš) nebo se dostali k míči jen minimálně (Bróďa, Kása). Samostatnou kapitolou je naše obrana, která se mohla snažit jak chtěla, ale když někdo netrefí 4 z 5 míčů (stoperská dvojice) nebo zkazí 4 z 5 přihrávek (Fíla), tak už to zkrátka ani bojovnost nezachrání.

Samozřejmě nesnižuji kvalitu soupeře, který byl velmi dobrý. Prohrát se může, ale ne takovým způsobem, jako jsme dnes předvedli. Samozřejmě všichni cítíme, že bez Ády, Strnyho a Němy jsme oslabeni. To ale neznamená, že se budeme litovat a říkat, že to nejde. Jde to, a teď se ukáže síla týmu! Týmu, ve kterém každý musí začít sám od sebe a sáhnout si do svědomí, jestli dal do hry vše co umí. Dnes tomu tak evidentně nebylo, ale v sobotu nás čeká další zápas, do kterého si kluci musí uvědomit, že se není za co a za koho schovávat. Že ne vždycky budou mít na hřišti spoluhráče, který dá sám 6 gólů a zbytku týmu bude stačit hlídat si své hráče. Tak uvidíme, jak se to povede, každopádně je před námi mnoho výzev :)