TJ Sokol Tišice - FK Neratovice-Byškovice 0:5 (0:3)

23.09.2015 20:13

Opět po týdnu jsme měli možnost sehrát další přípravné utkání. Tentokrát nás osud zavál přes řeku na pěkně připravené (jen v oblasti střídaček nepatrně poznamenané věčným nepřítelem správců hřišť krtkem) hřiště Tišic. Z naší strany šlo o další příležitost pro kluky, kteří nedostávají tolik prostoru v mistrovských utkání. Příležitost předvést své umění proti papírově slabšímu soupeři, příležitost předvést své zaujetí pro hru trenérovi a v neposlední řadě příležitost nabrat potřebnou kondici. Nastoupila následující sestava:

                                                Hampl (36' Kachna)

Jindřich                        Makovský        Janatka        Jašurek

Šťovíček (Bohuslavický)  Škoda           Miřatský     Zahradníček

                                   Plaček            Astaloš

Já jsem toto utkání strávil s píšťalkou uprostřed hřiště, a tak jsem měl na hru zajímavý pohled přímo z centra dění. Zápisky nemám, akce si nepamatuju - a stejně jich bohužel zápas moc zajímavých nenabídl. Takže se v hodnocení zaměřím na celkový dojem z výkonu a hodnocení jednotlivců.

Co se týče týmového výkonu, k ideálu to mělo daleko. Zejména prvních 10 minut druhé půle vůbec nebylo hodných neratovického dresu a soupeř nás přehrával. V obranné fázi jsme si vesměs vedli slušně a soupeře jsme na dostřel naší branky nepouštěli (to jen tak, abych tu vyzdvihl vůbec něco pozitivního)...a abych nezapomněl, v některých fázích hry se nám zásluhou Škoďáka s Mířou dařila dobrá přípravná kombinace a roztažení hry do stran. Tam už ale přicházel kámen úrazu - prosadit se v souboji 1 na 1 se nám podařilo jen ve velmi malém procentu případů a přesnost finální přihrávky/centru na nenabíhající spoluhráče byla také mizivá. Chyběla větší dravost a hladovost po vstřelení gólu. Nehledě na to, že jsme se za celé utkání ani jednou (!) nedokázali prosadit rychlostně a prostě obraně soupeře utéct. Rychlost a dynamika se tréninkem zlepšit dá - a my se o to samozřejmě budeme snažit. Se zaujetím pro hru už je to ale horší. Krásně to dokumentoval Hamplik ve druhé půli, když naskočil na závěrečné minuty do útoku. I přesto, že je to totální dřevák (pardon), dokázal nadělat během 10 minut v obraně soupeře takový zmatek, jako nedokázal celý náš tým za celý zbytek zápasu. Dostal se za 5 minut pětkrát do vápna (s míčem na noze!) a na závěr dokázal vstřelit i branku. Náhoda? Nemyslím si! Nic jiného než pohyb a bojovnost v tom nehledejme. Hamplik tak dal (stejně tak jako Patrik minulý týden) skvělý vzkaz zbytku týmu. Musíme si uvědomit, že technika je jen nadstavba, kterou musíme přidat, pokud chceme úspěšně hrát krajský přebor. Pokud ale nebudeme naší hru stavět na absolutním základu, kterým je maximální nasazení, bojovnost a hra do posledních sil, nemůžeme uspět ani proti soupeřům hrajícím nižší soutěže. Abych jen tak neplácal do větru, pojďme se podívat na výkony konkrétně:

A) POTĚŠILI

  • Do téhle kategorie nespadá snad vůbec nikdo. Nikdo dnes nepředvedl víc, než co jsme od něj očekávali. Až na...Hamplika v útoku, od kterého jsme nečekali vůbec nic a on toho předvedl víc než dost :)

B) NEZKLAMALI

  • Makoš + Janis - stoperská dvojice si vedla dobře, i když dnes příliš práce neměla. Možná se kluci mohli častěji pustit do útoku, o což se několikrát pokusil až Makoš ve druhé půli. Chválím za rozehrávku, která byla většinou bezchybná. Nadstavba v podobě komunikace (klidně klukům i vynadat v dlouhých fázích hry, kdy to byla jedna velké tragedie), organizace celé hry nebo podpory ofenzivy ale chyběla.
  • Víťa - je vidět, že Víťa se se svou novou pozicí postupně sžívá, omezuje taktické chyby, zvyšuje přesnost přihrávek a už se i nesměle pouští do útočení. Zatím to ale bylo opravdu jen nesmělé, na povýšení o kategorii výš to není. Ale jen tak dál - když to bude takhle pokračovat, máme se na jaře na co těšit :)
  • Mířa - platí to stejné, co psal trenér po minulém zápase. Nabídka pro míč a následná práce s ním velmi dobré (o tom svědčí i 3 gólové asistence), pokud je ale míč v souboji, úspěšnost bohužel nulová. Bez toho to bohužel proti silným soupeřům na úrovni krajského přeboru nepůjde. Stejně jako zbytek ofenzivních hráčů: slabá práce po ztrátě míče.
  • Šťovajz - patrné zlepšení od minulých zápasů. Šťovajze limituje slabší fyzický fond, takže o nějakém napadání a velké aktivitě bez míče také nemůže být řeč. Ovšem pěkná individuální akce (housličky soupeři - snad jediný náš průnik 1 na 1 v utkání) nás potěšila. A góliky taky dobrý! :)
  • Asty - tady to po pauze ještě úplně nešlape tak, jak by mělo. Míč odskakuje, objevují se chyby v jednoduchých věcech. Ovšem na druhou stranu, Asty po celou dobu ukázkově bojoval a byl pro tým platným hráčem! Ukázal, že i hráč, kterému se nedaří, může být pro hru přínosem. Až se trochu rozehraje, nemám obavy.. :)

C) ZKLAMALI

  • Škoďák + Pláča - tady ani nedokážu říct, co přesně mi chybělo. Samozřejmě bojovnost, hlad po míči a po gólech...ale to je stejné pro většinu týmu. Každopádně ale jde o kluky, kteří nastupují v základní sestavě a od těch čekáme nadstavbu, která je v krajském přeboru nutná. Ta se ale dnes bohužel nekonala, čekali jsme víc.
  • Kachna - rozehrávka hrozivá, zákrok žádný. Ale nemám obavy, při poctivém tréninku to půjde každým zápasem nahoru! :)
  • Urby - bohužel spousta nepřesností v rozehrávce, špatné řešení situací. V defenzivě tentokrát příliš práce neměl, takže nebylo čím tyto nedostatky vynahradit.

D) TRAGÉDIE

  • Gárdy - když byl na hřišti, tak jsme o něm nevěděli...dokud se od něj míč třeba neodrazil do autu
  • Dan - aktivita černého uhlí. Jinak řečeno žádná... :)

Doufáme, že si kluci ze svého hodnocení něco vezmou - ať je dobré nebo špatné. Hlouběji to samozřejmě rozebereme na pátečním tréninku, na kterém nás mohou ti, kterým se zápas příliš nepovedl, přesvědčit, že se jen špatně vyspali, nebo že za sebou měli přespříliš náročný den ve škole.

Vyhráli jsme, ale s tím se rozhodně nespokojíme!

 

Góly:

14' Šťovajz (Mířa)

20' Šťovajz (Škoďák)

24' Asty (Mířa)

61' Mířa (Janis)

65' Hamplik (Mířa)