ABC Braník - FK Neratovice-Byškovice 0:6 (0:0)

15.08.2015 13:58

Jedno z posledních přípravných utkání nás zaválo na jih Prahy, konkrétně do Braníka. Stejně jako ve středu v Roudnici, i tentokrát na nás čekal pažit, o kterém si můžeme nechat v Byškovicích jen zdát. A když konečně dorazili i trenéři, kteří špatně odbočili a vzali zkratkou přes Brandýs, mohlo se jít na věc.

                            Krejčí

Urban        Makovský    Stanislav    Tichý

Fifi (Kárník) Strniště       Škoda        Miřatský

                Němec        Štovíček (Plaček)

Takhle vypadala sestava v první půli, přičemž střídání proběhla v pauze určené k občerstvení a poté byl navíc stažen ze hry Něma pro nemístné komentáře. Tato sestava dosáhla bezbrankového stavu, který byl způsoben zejména nemohoucností obou týmů v koncovce. Ale pojďme popořadě: začali jsme hrozně - bez pohybu a důrazu - a pociťovali jsme to zejména na naší pravé straně, která doslova hořela. Domácí ale nedokázali své akce přesně zakončit. Nicméně, naše mizérie trvala až do 10. minuty. Do té doby jsme se opravdu špatně pohybovali, byli jsme líní, nepřesní a prostě špatní. Nefungovala ani komunikace, což dokumentovala akce z 8. minuty, kdy se nedohodli stopeři a jen se štěstím jsme zabránili samostatnému úniku na naší bránu. Až v 10. minuta nám dala trochu naději, že by to mohlo jít - to Áda předvedl ukázkové čtení hry, napadal vysoko na soupeřově polovině, získal míč a sám postupoval na bránu. Bohužel ale neproměnil. O pár minut později si opět náš levý bek výborně naběhl, dostal od Strnyho přesnou přihrávku a v gólové šanci zamířil vedle vzdálenější tyče. A do třetice pochvala pro Ádu, který se hned vzápětí vrátil napříč celým hřištěm, aby na pravé straně hřiště (z pozice levého obránce!) uhasil nebezpečnou akci soupeře. Ve zbytku poločasu už jsme měli převahu, šance jsme ale nevyužili. Nejprve Strny po Škoďákovu prostrčení mířil hodně vedle, poté unikal Něma, před vápnem byl faulován, poté vypěnil a šel se zchladit na střídačku. Další šanci měl Áda, ale ani na třetí pokus z úhlu brankářee neprostřelil. A tak, když jsme přežili nepřímý kop ve vlastním pokutovém území za Kachnovu chycenou malou domů, i tlak po naší neschopnosti rozehrát a následné sérii rohových kopů, šlo se do kabin za stavu 0:0. My jsme byli nespokojeni, protože hra byla i přes světlé momenty velmi slabá - špatné týmové napadání, mezery v obraně, důraz v osobních soubojích, aktivita bez míče, rozehrávka od obrany. To vše bylo špatné. Do druhé půle jsme tedy sestavu totálně překopali:

                                Krejčí

Kárník        Makovský            Tichý        Urban

Strniště      Šťovíček (Plaček)   Škoda        Stanislav (Fifi)

                Němec                Miřatský

Sestavu notně překopal i soupeř, který měl k dispozici takřka 20 hráčů a bylo to znát. Jednak naše hra se celkově zlepšila - byla vidět větší chuť bojovat a pracovat pro tým. Na druhou stranu hra soupeře šla rapidně dolů. Z toho pramenila naše převaha i šance. V prvních minutách byly tři, z toho nejblíže byl Něma, který po centru Staniče mířil do tyče. Potom už se ale gólostroj rozjel a během pěti minut jsme vstřelili 4 branky, přičemž si ceníme zejména té první, která padla po ukázkovém napadání Strnyho s Kárňasem na pravé straně. Naše hra se po poločase zlepšila i herně - byli jsme najednou více schopni držet míč a kombinovat. Probuzení ze sladkého spánku pro nás ale přišlo po 4. góle, kdy soupeř opět prostřídal, poslal do hry zpět 3 hráče a ti nám hned po výkopu zle zatápěli. Nejprve na poslední chvíli zachránil skluzem Áda, následnou střelu Kachna kryl. Poté jsme utkání kontrolovali až do závěrečného hvizdu a potěšil nás například Fifina, který v poslední minutě předvedl u laviček krásný důrazný souboj.

Celkově jsme nespokojeni. Náš tým má na víc, než občasné záblesky a góly plynoucí z individuálních akcí jednotlivců. Ve druhé půli se hra sice podstatně zvedla, nemůžeme to ale přeceňovat, jelikož nám soupeř v oslabené sestavě nechával spoustu času a vycházela nám i nepřesná řešení situací. Do mistráků musíme ještě hodně zamakat, abychom mohli být kvalitním soupeřem. Přidat musíme úplně ve všech činnostech - od taktiky, přes rychlou práci s míčem až po to nejdůležitější - bojovnost a vůli vyhrát. Příkladem, že to jde, budiž dnes Áda, který utkání opravdu odjezdil a operoval na obrovském prostoru. Když se k tomu připojí i zbylých 10 hráčů a půjdou do utkání s plným nasazením a zaujetím, máme šanci na úspěch. Jinak skončíme v propadlišti dějin.

Dalším znakem, že ještě ne úplně vše je tak, jak by mělo být, je situace po zápase. Odfláklé protažení. Něma, který měl na starost odnos věcí, zmizel jako první. A jako třešnička na dortu - přivezli jsme domů jen 3 balony, ačkoli jsme měli na lavičce po celé utkání čtyři. Takhle by to rozhodně nešlo - dobrý tým se neupokojí hned po prvním "úspěchu" (kterého jsme my navíc ještě zdaleka nedosáhli) a pracuje neustále na dalším zlepšování. To si vysvětlíme velmi důrazně hned na pondělním tréninku a pustíme se pěkně zostra do práce. Máme co dělat! :)

Góly:

44' 0:1 Strny (Kárňas) - střela obloukem na zadní tyč po výborném napadání ve dvojici s Kárňasem

45' 0:2 Strny (Něma) - pěkná akce po pravé straně, Něma přistrčil Strnymu a ten zamířil stejně jako před chvílí

47' 0:3 Mířa (Něma) - Něma od půlky sám na bránu, před gólmanem ještě přistrčil Mířovi. Bohužel asi do ofsajdu..

49' 0:4 Mířa (Něma) - Něma z pravé strany nacentroval před bránu, kde si Mířa poradil

53' 0:5 Něma (Strny) - Krásná střela po přiťuknutí Strnyho po přímém kopu z hranice vápna

65' 0:6 Něma (Strny) - Pláča přistrčil do strany, Strny odcentroval, Něma vsítil. Jednoduché :)