ČLU Beroun- FK Neratovice-Byškovice 0:5 (0:1)

26.04.2016 19:08

Po minulém prohraném víkendu s lídrem tabulky a předchozích nezdarech i v přátelských utkáních jsme chtěli opět ochutnat pocit vítězství. Jenže první předpoklad, abychom z Berouna odvezli všechny tři body, znamenal vstřelit branku, což se nám v soutěžních utkáních nepovedlo už celkem 203 minut. Jelikož nás trochu sužovala marodka, na lavičku s námi usedli i dva hráči z mladších- Kulda s Šíšou. 

Nastoupili jsme v sestavě: 

 

                                                                                     Javůrek

                                                           Páťa (63´ Kuliš) Tichý   Makovský   Jašurek

                                                       Kasal (43´ Jindřich) Ciolek   Škoda (43´ Šťovíček) Strniště

                                                                          Sklenář  Plaček (54´Šiler)

To, že jsme chtěli protrhnout sérii bez radovánek z gólu, se nám podařilo velice brzy. Vlastně jsem se ještě ani pořádně neusadil do své lóže (s kluky jsem byl domluven, že veškeré pokyny si budou udílet sami) a už se míč třepetal v síti. Kaňkou na gólu však byl fakt, že si ho soupeř vstřelil ve 2. minutě sám do vlastní sítě. Pochvalu za dobře odvedenou práci však zaslouží Strny, který se vrhl do šestnáctky bez jakéhokoli respektu :) 

Po několika našich pološancích, kdy Pláča mířil pouze do boční sítě a Skleny pálil mimo se o slovo přihlásili domácí. Střela z vápna však mířila přesně tam, kde stál dobře připravený Marťas. Stejně tak tomu bylo i u střely soupeře z 20 metrů, kdy jsme mu nechali příliš mnoho prostoru. Největší šance Berounu a možná rozhodující moment utkání přišel ve 27. minutě, kdy po soupeřově standardce Áda jen míč hlavou přizvedl a nikým !nehlídaný! berounský útočník střílel téměř z malého vápna, avšak opět tam, kde stál náš brankář. Ocenil bych zejména to, že Marťas míč lapil a nevyrazil (naše obrana totiž ani nedobíhala). O poločase se tak šlo do kabin s výsledkem 0:1.

 

Druhá půle už byla z naší strany o dost lepší, i když je třeba zmínit, že soupeř působil vcelku odevzdaně. I přesto se nám ale nedařilo lépe řešit finální fázi útoků a tak Skleny často bojoval se soupeřovými obránci osamocen, jelikož jsme ho nedokázali doplňovat. Vlivem zranění jsme nakonec museli sáhnout ke dvojitému střídání: Škoďák s Kásou šli ze hřiště, opačným směrem pak Šťovajz a Víťa. V tu chvíli jsem instruoval hlavně nově příchozí hráče, že změníme rozestavení na 4-5-1 a dokonce nastala i rošáda na postech. Stoper Áda se posunul na levého obránce/záložníka, útočník Pláča na stopera, Víťa hrál pravého záložníka a Šťovajz podhrotového hráče. Bylo jasné, že pokud se nám podaří vstřelit druhou branku, bude po zápase. Tento taktický manévr k tomu měl dopomoci, protože jsem spoléhal zejména na našeho neúnavného kapitána, který pendloval s Urbym podél levé čáry a zásoboval spoluhráče dobrými centry. Po jednom takovém se nám po soupeřových zmatcích v obraně podařilo v 54. minutě vstřelit kýžený 2. gól díky bombě Strnyho. V tu chvíli jsem ukázal i na našeho benjamínka Šíšu, který si odbyl premiéru za starší žáky. A premiéra to byla hned gólová, jelikož Zdíša potáhl míč zprava na levou stranu, kde si Šíša pohrál s obráncem a ranou přesně k tyči zvýšil na 3:0. O dvě minuty později přidal po Víťově skvěle vybojovaném míči druhou branku v utkání Strny a v 65. minutě završil skóre povedenou střelou Zdíša.

Jsem rád, že jsme z našich modrých dresů udělali zase dresy vítězné. Marťas udržel čisté konto a dokonce jsme se několikrát gólově prosadili. Velký dík  patří za výkon Páťovi (na obránci nastoupil snad podruhé v životě) a také Sklenymu za neustálou pracovitost (gólíky přijdou :)). Až na nějaké výkyvy v první půli patří hráčům zejména za přístup poděkování. Samozřejmě ale dávám varovný prst, je spousta věcí (komunikace, odvracení standardních situací a centrů, efektivita zakončení, souboje), na kterých musíme zapracovat, protože ne každý soupeř nám dovolí tolik jako v sobotu Beroun. Věřím ale, že jsme si spravili chuť a našli trochu pohody před následující těžkou sérií utkání.

 

Branky:

3´ vlastní 0:1 po Strnyho průniku zleva

54´ 0:2 Áda centroval a nepozornost obrany potrestal Strny

61´ 0:3 debutant Šíša prokázal, že pokud bude mít dobrý přístup a bude plnit pokyny, může nám hodně pomoci- průnik po levé straně

63´ 0:4 Strny z pravé strany po dobrém presinku Víti 

65´ 0:5 po přiťuknutí od Šíšy se střelou z 18 metrů prosadil i Zdíša