FK Neratovice-Byškovice - ČLU Beroun 5:2 (3:0)

20.09.2015 12:06

Zápas o Mělnické Vinobraní k nám zavál soupeře z Berouna a budil v trenérech trochu strach. Nejen, že se soupeř před zápasem pyšnil výbornou defenzivou, ale hlavní obavy vyvolával stav týmu po noci strávené na kolotočích. Na srazu ale vypadal dokonce i Staniš celkem svěže, a tak jsme mohli nastoupit. Od minule jsme museli v sestavě udělat jednu vynucenou změnu, kdy místo Ády nastoupil ve stoperské dvojici Janis.

 

                                            Helík (57' Hampl)

Jindřich (49' Brodský)    Janatka    Makovský    Urban (49' Astaloš)

Fingerhut        Škoda (53' Šťovíček)    Stanislav    Strniště

                     Plaček (49' Miřatský)    Němec

S absencí Ády nám nechyběl jen stabilní stoper a kapitán, ale i kapitánská páska. Pro Strnyho jsme tedy vyhrabali jednu prehistorickou. Budeme muset o tréninky ještě hooodně posilovat, abychom ji příště nemuseli vázat k ruce fáčem. :) Každopádně technické problémy jsme vyřešili a mohlo se jít do zápasu. Od úvodu jsme předváděli pěkný výkon a převaha byla na našich kopačkách, dlouho jsme ale naše akce nedokázali dotáhnout do gólového konce. První branka tak padla až v 9. minutě, kdy si ne úplně přesnou přihrávku Škoďáka za obranu doběhl Něma a krkolomně z úhlu bodlem, nebo snad šajtlí překvapil brankáře. I nadále jsme měli převahu, kterou vyjádřil o chvíli později druhou brankou Strny. Tentokrát byla přihrávka od Staniše mezi obránce opravdu nádherná a přesná a Strny se v úniku nemýlil. Hned vzápětí přišly další šance, Něma ale hlavou po centru Fingiho přestřelil a Staniš ranou z dálky trefil jen břevno. I v dalších minutách jsme byli lepší, naše akce už ale ve finální fázi nebyly úspěšné - brankář překazil jak Němovu střelu, tak Strnyho teč patou. Třetí gól jsme ale přeci jen přidali, a to po rohovém kopu Staniše, který obránce odhlavičkoval jen do hlavy naskakujícího Strnyho, od níž se míč odrazil do brány. Do poločasu mohl Strny zaznamenat hattrick, ale přihrávku Němy poslal v dobré šanci vedle. Za zmínku stojí ještě krásný Stanišův volej, se kterým si ale brankář poradil. Celkově jsme odehráli zatím asi nejlepší poločas v soutěži. Útoky soupeře jsme zastavovali už na jeho polovině a Beroun se tak k Helčusově brance vůbec nedostával. Zde musíme pochválit za obrannou činnost a důraz v soubojích celý tým, zejména ale stoperskou dvojici, která to v novém složení neměla jednoduché. Na druhé straně hřiště byly naše útoky rychlé a nebezpečné. Výborně si vedl ve středu pole Staniš, který zásoboval naše krajní hráče přesnými přihrávkami. Oproti minulým zápasům bylo patrné zlepšení v úspěšnosti přihrávek Víti, Fíly i Škoďáka. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že jsme tentokrát měli na práci s míčem víc času a nebyli jsme pod takovým tlakem soupeře. I nadále budeme pracovat na zlepšení této pro fotbalistu velmi důležité činnosti. Vyzdvihnout bych chtěl i práci útočníků, jejichž náběhy nebyly pro obranu soupeře čitelné - objevovaly se náběhy do nohy i za obranu, škoda jen, že jsme měli trochu prohozené role a přihrávky do běhu za obranu dostával spíše Pláča, než Něma. Každopádně se ale hra musela líbit a diváci kluky odměnili zaslouženým potleskem a je jen škoda, že jsme nedokázali vstřelit víc branek.

Teď jsem kluky vychválil, ale zpátky na zem. Druhý poločas totiž ani zdaleka nedosáhl kvalit toho prvního a nakonec jsme se ještě málem strachovali o výsledek. Hned v první minutě jsme sice zvýšili na 4:0 zásluhou Staniše, který konečně protrhl střeleckou smůlu a po přihrávce Fingiho z prostředka propálil brankáře. O pár minut později mohl stejný hráč přidat i další gól, penaltu po faul na Fingiho ale poslal brankáři do náruče. A tak se trochu do hry dostal i soupeř a z jeho první akce v zápase padl gól. Míč prošel přes naší levou stranu obrany a centr ve vápně našel nehlídaného útočníka. Jeho střelu Helčus výborně vyrazil, ale dorážka dalšího nehlídaného útočníka už skončila v naší síti. Poté jsme prostřídali a hra bohužel upadla do průměru. Bojovalo se uprostřed hřiště a my už jsme se k žádným vážným šancím nedostávali. Soupeř mohl snížit z přímého kopu, ale Helčus střelu vytěsnil nad břevno. Potom si opět žlutou za kecy vysloužil Něma poté co po své neproměněné šanci něco řekl rozhodčímu, nebo snad brankáři soupeře. Naše hra byla v těch chvílích zmatená, zejména obrana už nefungovala tak, jako zpočátku a kupili jsme i chyby v rozehrávce. Po faulu Bródi se navíc na branku, ve které už v té chvíli operoval Hamplik, kopala penalta. Tu poslal soupeřův brankář doprostřed, Hamplik ale vyrazil jen před sebe a dorážka už nebyla problémem. Beroun ještě vycítil šanci, naše hra opravdu nebyla nejjistější, ale už jsme to nějak dokopali a dvě minuty před koncem navíc utekl Něma, předložil před prázdnou bránu Mířovi a bylo rozhodnuto.

Druhá půle v nás ale zanechala rozpaky, jelikož jsme už nepokračovali v pěkné hře z prvního poločasu a náš výkon byl silně průměrný. Zda za to mohlo uspokojení, slabá fyzička nebo zda střídající hráči prostě nedokázali navázat na výkon svých kamarádů, je těžké určit. My se každopádně v dalším tréninku musíme zaměřit na řešení finální fáze, jelikož jsme dnes potkali zatím nejslabšího soupeře a gólový rozdíl mohl a měl být mnohem výraznější. Dalším vykřičníkem, který musíme řešit, je pak koncentrace po celých 70 minut utkání. Jen tak může být náš výkon stoprocentní! V neposlední řadě se pak musíme zaměřit na chování na hřišti. Zkrátka není možné komentovat každý výrok rozhodčího nebo se zapojovat do potyček se soupeřem.

Výkon týmu: 6/10

Góly:

9' 1:0 Němec (Škoda)

13' 2:0 Strniště (Stanislav)

24' 3:0 Strniště (Stanislav)

36' 4:0 Stanislav (Fingerhut)

45' 4:1 soupeř

62' 4:2 soupeř z penalty

68' 5:2 Miřatský (Němec)