FK Neratovice-Byškovice - FK Bohemia Poděbrady 3:0 (1:0)

21.05.2016 16:02

Po návratu z Rakouska jsme zvolili volnější tréninkový režim a těšili se na další zápas proti silnému soupeři. Vzhledem k aktuální formě našich hráčů jsme si vyzkoušeli hru v novém rozestavení:

                                                    Javůrek

Urban                    Plaček (60' Šťovíček)          Tichý                Jašurek (59' Páťa)

                            Jindřich                            Škoda

Astaloš (20' Makovský)                Ciolek                                    Strniště

                                                Sklenář

Začali jsme výborně, asi po 15 vteřinách jsme získali míč, Škody idálně našel Astyho, který se prosadil rychlostně, Přemysla Papouška v brance hostí ale překonat nedokázal. Až do 10. minuty jsme byli lepší a hráli na útočné polovině, potom se ale do hry začal dostávat soupeř a křídelní hrou nám dělal problémy. Ve vlastním vápně jsme si ale tentokrát počínali výborně a spousty pokusů jsme dokázali zblokovat. Vůbec nejhezčí akcí poločasu byl dvojblok v podání Ády a následně Strnyho, kteří se vrhli skluzem do střel soupeře. Před poločasem jsme pak dokázali tak nějak z ničeho nic vstřelit vedoucí branku - rozehraný roh poslal do vápna Urby, odvrácený míč vrátil obloučkem na bránu Strny a Víťa svým prvním gólem za starší žáky korunoval svůj vynikající výkon.

Druhou půli jsme nezačali úplně nejlépe a soupeř nás zatlačil na vlastní polovinu. Dlouho jsme ale v obranné činnosti byli výborní - míče nám zbytečně nepropadávali za obranu a z vlastního vápna jsme dokázali nekompromisně odvracet. Až po jednom z rohových kopů jsme měli obrovské štěstí, když nehlídaný hráč soupeře na zadní tyči hlavičkoval z dvou metrů pouze do tyče. Tyč zvonila i na druhé straně, když gólman soupeře nerozehrál dobře, Víťa míč zachytil a obloučkem trefoval odkrytou bránu - chybělo několik centimetrů. Další útok ale už gólem skončil a bylo rozhodnuto - na půlce zůstal úplně volný Pláča, který dostal přihrávku do běhu, a protože byl křižován rychlejším obráncem, předvedl krásný lob zpoza vápna, který skončil na zadní tyči. Po našem nejhezčím gólu sezóny jsme tak vedli o dvě branky a vypadalo to, že soupeř zápas vzdal. Zásluhou Strnyho jsme po standardce přidali zasloužený třetí gól. Bohužel, zbylých 10 minut jsme nezvládli a místo poklidného držení míče jsme se pouštěli do individuálních akcí, které končily ztrátami a tlakem na naší bránu. Při jedné takové akci nás dvakrát během několika vteřin zachránilo břevno, krásný výsledek a nulu proti nejlepšímu útoku soutěže jsme ale už dokázali i za pomoci zdlouhavých rozehrávek udržet. Nádherný taktický výkon, my bychom ale raději viděli fotbal...

Závěrem: Konečně jsme dokázali porazit silného soupeře, k čemuž byla pochopitelně potřeba i dávka štěstí, které tentokrát stálo na naší straně. Oproti minulým zápasům jsme si počínali mnohem lépe v obou vápnech - doufejme, že v tom budeme pokračovat. Obrovskou radost mám také konečně z individuálních výkonů některých hráčů - dnes to byl zejména Víťa, ale i Pláča se Škoďákem, kteří hráli oproti minulým zápasům jako z partesu a byli rozdílovými hráči na hřišti!

Ve středu v Hořovicku zkusíme zopakovat minimálně podobný výkon a zabojovat o 4. místo v tabulce.

 

odkaz na foto ze zápasu od pana Javůrka (kterému tímto i moc děkujeme za krásné fotky):https://dozir.rajce.idnes.cz/Neratovice-Podebrady