FK Neratovice-Byškovice- FK Graffin Vlašim 7:2 (3:0)

09.11.2015 12:39

Po 5 zápasové šňůře bez vítězství s celkovým skóre 6:16 z posledních 5 kol jsme hostili soupeře ze spodní poloviny tabulky- Vlašim. Ještě před začátkem utkání jsme byli příjemně šokováni tím, že jsme místo na umělé trávě měli hrát na hlavním hřišti obklopeném úplně novou tartanovou dráhou. Po kratší rozcvčičce způsobenou převlékáním do jiné barvy dresů jsme vyběhli na trávník a boj o přízeň fanoušků začal. Sestava:

 

                                      Helík (55´ Hampl)

          Urban (35´Jindřich)     Makovský       Janatka     Tichý

    Fingerhut (55´ Šťovíček)    Stanislav    Strniště (52´Brodský)    Jašurek (48´Kasal)

           Němec (39´Miřatský) ( Plaček (35´ Škoda)

Bohužel už od první minuty bylo patrné, že se nenacházíme v ideálním rozpoložení a tak o nějakém krásném fotbalu nemohla být vůbec řeč. Už v 6. minutě našel soupeř díru v naší obraně a postupoval sám na branku, kterou ale výtečně střežil od začátku koncentrovaný Helčus a šanci hostí uhasil. Od té doby začalo naše nemohoucné dobývání branky soupeře, kdy jsme se prostě nedokázali dostat do výrazné příležitosti. Zejména nám chyběla přesnost přihrávek, roztažení hry více do stran a hlavně rychlá reakce na naší či soupeřovu rozehrávku. Častokrát jsme nabíhali až ve chvíli, kdy byl soupeř zformovaný, nebo jsme "napadali" v době, kdy měl soupeř míč pod kontrolou. Ani úspěšnost soubojů nebyla veliká, ba dokonce jsme se kolikrát ani soubojů nezůčastnili. O rozruch v obraně Vlašimi se starali pouze naši krajní záložníci Fingi s Urbym, kteří však neměli dostatečnou podporu spoluhráčů. Prvních 20 minut jsme proti nepříliš nebezpečnému soupeři nehráli moc dobře a jediné co jsme si dokázali vytvořit, byly dvě Stanišovi střely asi ze 30 metrů a jedna slušná pozice Němy z pravé strany, která však brankou neskončila. 

Té jsme se konečně dočkali ve 26. minutě, kdy z dobré spolupráce Urbyho s Ádou těžil po centru druhého jmenovaného Staniš a hlavou, možná zády zakončil míč za brankáře hostí. Tento gól byl klíčový, protože po něm jsme se konečně vzpamatovali z naší velice špatné hry a začali jsme hrát to, na co jsme byli hlavně v první polovině podzimu zvyklí. Šance střídala šanci, získávali jsme velice slibné standardní situace v blízkosti šestnáctky. Po jedné takové přišel druhý gól na naše konto, kdy z pravé strany kroutil míč do branky Staniš a Fingi dílo dokonal do soupeřovi sítě. Do přestávky jsme přidali ještě třetí gól po ose Staniš- Fingi-Pláča. Staniš uvolnil Fingiho, ten zakončoval přízemní střelou, kterou ještě brankář Graffinu dokázal vytěsnit, ale pouze k Pláčovi, který výborně zareagoval a ve skluzu zakončil skóre prvního poločasu na 3:0. 

O poločas jsme udělali dvě změny, Víťa vystřídal skvěle hrajícího Fílu a a Škoďák nahradil Pláču, takže se Fingi přesunul do útoku. Bohužel nemám poznámky z druhého poločasu, jelikož všichni reportéři zápasu: Šťovajz i Mířa se už rozcvičovali a neměli tak na analýzu zápasu čas. V druhém poločase se na trávník dostali všichni hráči z lavičky i brankář. 

Bohužel, opět se ukázalo, že pokud se prostřídá, tempo zápasu opadne a u některých prostě stále chybí i větší aktivita a pohyb bez míče. Pochválit bych ale ze střídajících hráčů chtěl Škoďáka, který si udržel svůj herní standard a Víťu, jenž se zase dostává postupně do formy. O trochu slabší se mi zdály výkony Broďy a Šťovajze, i když nemůžu popřít snahu. Stále tam však chyběla větší fotbalovost a rychlost v provedení. Mířa se prezentoval krásnou gólovoustřelou a také s pohybem to nebylo špatné, na to aby se však mohl prosadit od něj čekám větší odvahu a zpevnění se v soubojích. Zklamáním pro mě byl výkon Kásy, kterého pořád považuji za budoucího tahouna týmu, jenže bez nasazení, které Kása umí do zápasu dát, ale tentokrát to nepotvrdil, to zkrátka nejde. Hamplik obdržel dva góly, kdy zejména druhý dle mého názoru prostě měl chytat a ne se točit bokem. Další situace řešil vcelku spolehlivě, ale na výkon jedničky je prostě potřeba ještě zatnou zuby a makat dál. 

Zápas bych v současné formě hodnotil jako průměrný, ale i přesto se nám povedlo dát 7 gólů. Myslím, že tohle je moment, od kterého je potřeba se odpíchnout a zase se dostat na vítěznou vlnu. Takže pořádně potrénujeme a sfoukneme Kunice :)

 

hvězda zápasu: Fingi

chválím: Fíla, Víťa, Urby

měli by přidat: Pláča, Strny, Kása, Něma