FK Neratovice-Byškovice - FK Hořovicko 3:3 (1:1)

24.10.2015 11:54

Se značně pozměněnou sestavou oproti minulému nepovedenému zápasu v Poděbradech jsme nastoupili proti dalšímu silnému soupeři - FK Hořovicko. Do sestavy se vrátili oba kapitáni Áda se Strnym, naopak vypadli oba stopeři Janis s Makošem.

                                                Helík

Urban (45' Jindřich)         Plaček            Tichý                          Jašurek

Fingerhut                      Škoda             Astaloš (64' Šťovíček)  Strniště (36' Miřatský)

                                 Stanislav            Němec

Pláča se dnes dostal na pozici stopera a Staniš měl doplňovat Němu na hrotu útoku. Začátek zápasu nás ale nezastihl v nejlepším rozpoložení - nedokázali jsme se srovnat s tím, že soupeř útočil klidně v 8 hráčích a navíc byl s míčem nesmírně šikovný. V první desetiminutovce jsme tak byli pod tlakem a Hořovicko si vypracovalo 4 dobré střelecké příležitosti, se kterými si ale Helčus s jistotou poradil. Od 10. minuty se hra začala vyrovnávat alespoň v tom smyslu, že se nehrálo soustavně před naší bránou. Trochu líp jsme narušovali rozehrávku soupeře, který pod tlakem pochopitelně taky chyboval. Do hry jsme se ale příliš nedostávali a jediné šance jsme měli po rychlých únicích. Ve 23. minutě ještě Něma brankáře z úhlu nepřekonal, ale o 5 minut později už jsme slavili. Strny vybojoval míč a poslal Němu do situace 1 na 1 s posledním obráncem soupeře. Toho se podařilo zamotat a střela bodlem skončila v síti. 1:0. Vyrovnáno ale bylo hned z dalšího útoku soupeře - standardku z velké dálky napálil jeden z hráčů na naší branku a Helčus, který si ještě po hvizdu rozhodčího rovnal zeď, nedokázal bombu doprostřed vytěsnit. Vinit možná můžeme trochu i hráče ve zdi, kteří mohli střelu zablokovat. Gól smolný, ale celkově byl v prvním poločase lepší i nebezpečnější náš soupeř.

Do druhé půle jsme vstoupili se změnami - Strnyho kotník ještě není zcela v pořádku, takže se místo něj na plac dostal Mířa. Postavil se do útoku a řady se přeskupily - Staniš na střed, Asty na kraj. Vynucenou změnu musel udělat i soupeř, jehož brankář v kabině zkolaboval. Vše by ale snad naštěstí mělo být v pořádku. Přejeme rychlý návrat zpět na trávníky! Ve druhém poločase se ale hned od úvodu karta obrátila a převaha byla na našich kopačkách. Akce soupeře jsme dobře zastavovali a snažili jsme se rychle útočit. V 42. minutě jsme ale přečíslení 3 na 1 vůbec nedotáhli do zakončení. O tři minuty později ale Asty už své horší řešení předchozí situace napravil, když vlítnul do Stanišova centru a skóroval. Stejně jako v předchozím případě jsme ale hned z první akce inkasovali. Soupeřův útok se dostal až na hranici vápna, odkud útočník vyslal pěknou střelu. Ta ale v brance neskončila, jelikož ji zastavilo břevno. Soupeřovi dobíhající hráči ale byli bystřejší, než naši obránci a vrátili míč do sítě. S góly se v těchto chvílích roztrhl pytel a za další 3 minuty jsme opět vedli. Naši nejhezčí akci zápasu předvedli na pravé straně Fingi s Němou. Druhý jmenovaný si opět dobře poradil se situací 1 na 1 a zakončil na zadní tyč. Třetí vedení už jsme chtěli udržet a po výkopu se nám dokonce podařilo první akci soupeře zastavit. Už jsme se radovali, ale přesto jsme vedení ani napotřetí nedokázali udržet déle než minutu. K dlouhému míči za naši obranu měli nejblíže Helčus s Ádou, spousta času na rozhodování jak situaci vyřešit ale hrála proti nám a přihrávka Ády přišla přesně v ten nejhorší moment, kdy šel Helčus proti. Klasická stoperská chyba a útočník nájezdem na prázdnou branku nepohrdnul. Ve zbytku zápasu (stejně jako v celém druhém poločase) jsme byli i s pomocí nakloněné roviny pana rozhodčího v náš prospěch aktivnější. Rozhodnout jsme mohli ze dvou dobrých Stanišových standardek, ale nebylo nám přáno.

Utkání tak skončilo zřejmě zaslouženou remízou - v první půli byl lepší náš soupeř, ve druhé jsme mohli strhnout vítězství na svou stranu my. Mrzí nás, že jsme veskrze vlastními chybami dostali góly - i když je pravda, že šance, které si soupeř vypracoval svou kvalitou, jsme naopak přežili. Nejvíce mě mrzí asi druhý gól v naší síti (dorážka po břevnu), kde jsme zkrátka zaspali. Tato zaspávání se budeme snažit odbourávat, jelikož se nám to děje pravidelně a nejen v situacích před brankou, ale ve všech částech hřiště. Naše reakce na vývoj hry, odrazy míčů nebo pohyb soupeře zkrátka nejsou tak rychlé, jak by měly být. Zbylé dva góly byly vyloženě hloupé, ale to se zkrátka stává a stávat bude všem týmům. Jak jsem říkal už na lavičce: stoper, který si nedá takový polovlastňák jako dnes Áda, jako by nebyl stoperem! :) Za bojovnost chválím celý tým a chtěl bych vyzdvihnout i některé individuality: Pláča si poradil s rolí stopera bravurně, velký palec nahoru! Škoďák se nám uprostřed hřiště taky velmi líbil - zejména směrem do obrany. Výborně dnes po delší době zahrál i Něma - snad se udrží zdravotně v pořádku a taky s námi něco odtrénuje. Chyběla nám pouze snaha o fotbalové řešení situací pod tlakem - v soubojích se nám sice dnes celkem dařilo, za celý zápas jsme ale nepředvedli snad jedinou kombinaci po zemi od brankáře. A co nás mrzí víc, ani jsme se o ni nepokusili...

Bod bereme, zároveň ale cítíme, že dnes jsme mohli zvítězit.

Góly:

28' 1:0 Němec (Strniště)

30' 1:1 soupeř z přímého kopu

45' 2:1 Astaloš (Stanislav)

46' 2:2 dorážka pěkné střely do břevna

49' 3:2 Němec (Fingerhut)

50' 3:3 polovlastňák Áda + Helčus