FK Neratovice-Byškovice - Mnichovohradištský SK 9:0 (5:0)

30.04.2016 12:06

Ve 23. kole soutěže zavítal na náš až neuvěřitelně připravený trávník poslední celek tabulky - Mnichovo Hradiště. Podcenění soupeře tedy viselo ve vzduchu, my jsme ale klukům věřili, že podají zodpovědný a kvalitní výkon.

                                                Javůrek

Urban                    Janatka                          Makovský (36' Kárník)    Jašurek

Strniště (47' Páťa)    Škoda (43' Šťovíček)      Ciolek (36' Jindřich)           Tichý

                             Astaloš                          Sklenář (36' Plaček)

Nebudu se dnes pouštět do žádných obsáhlejších hodnocení, jelikož přijel soupeř, který od první minuty působil absolutně odevzdaným dojmem a tuším, že i Byšice či Kralupy, se kterými jsme nedávno hráli přátelák, by mu nesázely spoustu gólů. Ráz utkání dala už 4. minuta a náš první gól a až na dvě zhruba desetiminutové pasáže v každém z poločasů, kdy se hra změnila v sérii autových vhazování, jsme byli jednoznačně lepším týmem. Nemuseli jsme k tomu předvádět nějaký ultra skvělý výkon, zkrátka dnes stačilo málo.

Pozitivem určitě je, že jsme konečně dokázali vstřelit branky - i když jich mohlo a mělo být mnohem více. Dali jsme góly z dorážek, což svědčí o naší chuti střílet góly... ve světle hrozného výkonu soupeřovy obrany (a brankáře, který veškeré střely vyrážel přímo před sebe), se ale z tohoto kousku nemůžeme příliš radovat. Byly tam z naší strany i další světlé momenty - pěkné rozehrávky i rychlé přímočaré akce doplněné v mnoha hráčích. Gól dali i kluci, kteří na něj dlouho čekali (Áda, Skleny, Pláča) a zahráli si i kluci, kteří nemají odehráno tolik minut. Vidím samé klady :)

Teď nám ovšem začíná série 5 těžkých zápasů, ze kterých jsme na podzim získali pouhé 2 body. Navíc proložená zahraničním turnajem, takže středeční zápasy nás neminou a program bude náročný. Budeme se snažit předvádět pěkné výkony plné chuti do hry i proti silnějším týmům. Jednoznačným cílem je překonání hranice 100 vstřelených branek!

Góly:

4' 1:0 Asty (Skleny) - Asty vyslal Sklenyho, ten udělal gólmanovi kličku a míč doklepnul do prázdné brány Asty

17' 2:0 Skleny (Urby) - Asi po 8 minutách jsme míč konečně dostali od postranní čáry, Urby vrátil míč do vápna a Skleny hlavou přetlačil gólmana

24' 3:0 Áda (Asty) - Asty pěkně prodloužil hlavou a Áda pronikl do vápna, kde byl faulován. Penaltu sám s velkým štěstím proměnil a mohl slavit

27' 4:0 Strny (Áda) - Áda potáhl na střed a posunul doprava na Strnyho, který z úhlu prostřelil brankáře

35' 5:0 Asty (Urby) - Urby vyslal jedovku z dálky, kterou gólman vyrazil jen před sebe a Asty měl neuvěřitelně moc času na dorážku

41' 6:0 Strny (Pláča) - Pláča první dorážku po rohu neuvěřitelně nedal, druhá od Strnyho už skončila v síti

47' 7:0 Asty (Urby) - Asty podruhé dorazil Urbyho střelu. !!HATTRICK HERO!!

58' 8:0 Páťa (Áda) - Ádovi utekl míč, Páťa se po něm ale vrhnul skluzem a dotlačil do brány. První mistrovský gól v našem dresu, gratulujeme!

65' 9:0 Pláča (Áda) - Pláča se pustil do pro něj neobvyklého sprinterského souboje a bodlem na přední tyč uzavřel skóre

V závěru ještě mohl Marťas přijít o čisté konto, ale první šanci soupeře vyrazil na roh, po němž jeden z útočníků asi ze dvou metrů překopnul prázdnou bránu..