FK Neratovice-Byškovice - SK Roudnice nad Labem 3:3 (1:1)

07.02.2016 11:34

Třetí přípravné utkání, třetí na domácí ploše. Tentokrát jsme se trochu obávali o počet hráčů z důvodu jarních prázdnin, nakonec ale vše dobře dopadlo a na indisponovaného Helčuse ani nezbyl hráčský dres. Dnes jsme trochu experimentovali se sestavou - zvlášť ve druhé půli to byla divočina. Ale jsme zase o kousek moudřejší, co komu jak sedí...

                                                    Krejčí

Jindřich (20' Urban)         Janatka                Makovský        Tichý

Fingerhut (25' Brdlík)    Škoda (25' Miřatský)    Strniště    Astaloš (20' Kasal)

                                Šťovíček (20' Plaček)    Sklenář (25' Helík)

Zápas od začátku probíhal v ostrém tempu a útoky výrazně převyšovaly obrany - a to na obou stranách. Ve 12. minutě to tak bylo již 4:4 na tutové (!) šance a 1:0 na góly pro nás. Prosadil se Asty dorážkou Ádovy střely do břevna po Fingiho průniku po pravé straně. Naše obrana nedokázala zachytávat soupeřovy dva rychlé útočníky a stejně tak na naší straně Fingi se Sklenym větrali obranu soupeře. Zakončení ale bylo na obou stranách žalostné a své umění předvedli oba gólmani. Po zhruba 12 minutách se hra celkem uklidnila, naše obrana si konečně zvykla na hru soupeře a stejně tak my jsme se v útoku už tolik neprosazovali. Míč jsme drželi až do prostřídání ve 20. minutě převážně my, ale byla z toho jen nádherná individuální akce Fingiho, bohužel bez využití. Po prostřídání úroveň hry definitivně opadla. Opticky jsme asi byli o něco lepší, ale dopředu to bylo bez většího nápadu a při rozehrávce od brány mi vstávaly vlasy hrůzou. Když už to vypadalo, že poločas dospěje k poklidnému konci, opřel se do odraženého míče z obrovské dálky jeden z hostujících hráčů a krásně vymetl šibenici. Poločas tak skončil stavem 1:1, na veliké šance ale odhaduji stav 10:6. Ovšem to zakončení, to byla katastrofa :)

Do druhé půle jsme nastoupili s pozměněnou sestavou i rozestavením:

                                            Krejčí

Urban (18' Brdlík)            Tichý            Makovský (24' Plaček)       Jindřich

                           Janatka (24' Helík)    Škoda (20' Miřatský)

Fingerhut                              Strniště (18' Šťovíček)                  Astaloš (20' Kasal)

                                            Sklenář

 I do druhé půle jsme vstoupili dobře, ale Fingiho průnik byl zblokován na roh a následná Sklenyho hlavička mířila nad. Soupeř tak mohl strhnout vedení na svou stranu - předvedl pěkný průnik po pravé straně naši obrany a přihrávka našla před prázdnou bránou útočníka. Ten si ale při zakončení pomohl rukou a gól tak platit nemohl. Potom přišla naše nejhorší pasáž utkání, kdy od 9. do 15. minuty byl jasně lepší náš soupeř a vytvářel si jednu šanci za druhou. Nejprve Áda netrefil výkop, následně prošla kombinace středem naší obrany a vše to zakončil v 14. minutě průnik po naší pravé straně zakončený do prázdné branky. 1:2. Potom jsme začali prostřídávat sestavu, ale hned o 4 minuty později jsme prohrávali už o 2 branky. To předvedl útočník soupeře pěknou individuální akci přes 2 naše bránící hráče a pěkně zakončil. 1:3. Poté se nějakou dobu hrála spíše plácaná a oživení do našich řad přinesl až příchod Helčuse. Ten sice v první půli hrál příšerně a tělnatý obránce soupeře, kterému se z lavičky posmíval, si ho vychutnal třikrát za 5 minut, ve druhé půli to ale bylo něco jiného. Přítomnost hned 4 rychlíků v naší sestavě dělala soupeřově obraně v závěru velké potíže a v závěrečných 7 minutách jsme si vytvořili hned 6 velmi dobrých šancí (úniky 2x Helčus, 2x Kása a 1x Fingi a Helčusovo zakončení po centru zprava úplně mimo), z nichž padly 2 branky. Nejprve Helík 2 minuty před koncem šanci zazdil, ale dobíhající Skleny se štěstím dorazil. Následně už v nastaveném čase unikli Kása s Fingim a druhý jmenovaný nezaváhal. Zápas tak skončil remízou 3:3.

Celkově se zápas odehrával v jakýchsi pasážích - několik minut se bojovalo uprostřed pole, pak následovalo našich 5 šancí, potom soupeřových 5...no bylo to divoké. Hlavní pozitiva zápasu vidím ve výkonu Matyáše v brance, který si připsal určitě minimálně 5 těžkých zákroků a děsivou rozehrávku předvedl snad jen jednou. Veliké zlepšení, jen tak dál! Dále mě těší aktivita aktivita po ztrátě míče, kdy jsme po vlastní nepřesnosti mnohokrát donutili soupeře okamžitě odevzdat míč zpět na naše kopačky (to že z toho pak byl namísto rychlého brejku postupný útok, který nám příliš nešel, už je věc druhá). Dvě z branek jsme navíc vsítili po dorážce. Je pěkné sledovat, že se trénink alespoň někde projevuje! :) Posledním pozitivem je pak rychlý přechod do útoku s využitím rychlých krajních hráčů a počet vytvořených šancí. Těch opravdu gólových mohlo být za celých zápas třeba 15, zde se ale dostáváme k velikému problému, kterým je jejich zakončení. Zejména Skleny s Fingim měli vstřelit více než každý po jednom gólu. Ve druhé půli se k nim přidali i Kása s Helčusem a nevyužitá příležitost se objevila i na kontě Astyho, Strnyho a Páti. Tady je před námi ještě hromada práce... Co nám nešlo, bylo bránění, kdy jsme zaostávali v rychlosti i důrazu a soupeři povolili taktéž velké množství šancí. Také pokud jsme měli rozehrávat odzadu a hrát do plné obrany, naše fanoušky jsme příliš nepotěšili, jelikož naše kombinace nebyla dostatečně rychlá (přílišný počet dotyků) ani přesná, a tak to vždy zavánělo spíše brejkem soupeře než naším nebezpečným útokem.

Celkově si ale ze zápasu proti kvalitnímu a fyzicky nadstandardně vybavenému soupeři odnáším více kladných poznatků, než těch záporných. Výkon bych ohodnotil 6/10. Herně nejlepší Fingi (i přesto, že tleskat do rytmu neumí :)) a Skleny, kteří ale svou výbornou práci nedokázali přetavit v góly. Nejlepším hráčem tak vyhlašuji Kachnu!

Góly:

3' 1:0 Asty (Áda, Fingi)

34' 1:1 krásná střela z dálky

49' 1:2 akce do prázdné

53' 1:3 individuální akce

68' 2:3 Skleny (Helčus)

70' 3:3 Fingi (Kása)