FK Neratovice-Byškovice - SK Spartak Příbram 0:3 (0:2)

16.04.2016 13:37

V tomto kole přijel na naše hřiště vedoucí celek tabulky. Hosté dorazili na hřiště ještě dříve než oba naši trenéři, což svědčilo o tom, že zápas berou velmi vážně. My jsme hlavně chtěli odehrát zápas v klidu bez potyček, červených karet a zranění... a samozřejmě také proti kvalitnímu protivníkovi ukázat, že umíme fotbal. Fingi si bohužel o tělocvik natáhl sval, takže se to dnes obešlo bez něj. Trochu nás mrzí, že hráči, kteří se z jakýchkoli důvodů nemohou zápasu zúčastnit, nebo nejsou v nominaci, nepřijdou klukům na hřišti fandit..

                                        Javůrek

Janatka                Tichý            Makovský (56' Škoda)        Jašurek

Astaloš (63' Urban)    Ciolek        Strniště            Kasal (45' Plaček)

                            Sklenář            Helík (66' Šťovíček)

Začali jsme opravdu velmi dobře a naši hráči v úvodu vůbec nepouštěli soupeře k míči. Postupně z toho začaly vyplývat i první šance - nejprve Asty těsně nedosáhl na prodloužený centr, poté Sklenyho střela zprava mířila kousek nad a v 7. minutě pak mohl otevřít Strny po pěkné přihrávce na střed od Kásy, zamířil ale těsně vedle.  Poté si během jedné minuty oba naši útočníci výborným napadáním vybojovali míč a pelášili na branku soupeře. V rozhodující chvíli si ale ve vápně nedokázali pokrýt míč a vracející se obránci stačili ve skluzu odvrátit. No a tak přišel trest, jelikož soupeř má směrem dopředu velmi kvalitní hráče a předvedl pěknou akci po naší levé straně, kterou po přesné zpětné přihrávce zakončil střelou do břevna. My jsme ale nedokázali míč odvrátit z našeho vápna, vzájemně jsme se nastřelili a nabídli tak soupeři ještě jednu šanci uvnitř vápna. Ta už skončila v brance a prohrávali jsme. Následující minuty patřily spíše soupeři, který zahrozil střelami z větší dálky, ani my jsme ale nesložili zbraně a byli nebezpeční rychlostí našich útočníků. Jeden rychlý útok se nám opravdu povedl a byla z toho velká šance pro Kásu, který dostal v rychlém brejku krásnou křižnou přihrávku, ale jeho střela levačkou skončila pouze v náručí obrovského brankáře hostí. V následujících minutách ale začali víc držet míč hosté, což se nemělo stát. Byl z toho totiž druhý gól v naší síti, který byl velmi podobný tomu, který jsme dostali v Říčanech. Do našeho vápna letěl míč, který jsme dokázali odvrátit jen do vzduchu a útočník nám ho doklepl do brány. V závěru poločasu se střídaly pěkné akce na obou stranách - u nás byl v nejlepší pozici Asty, kterému ale míč na prostředku v rozhodující chvíli utekl. Soupeř zase využíval našich nedobrých odkopů ke střelám zpoza vápna, které ale naštěstí nebyly přesné.

Úvod druhé půle z naší strany ani zdaleka nebyl tak podařený, jako té první. S míčem hrála převážně Příbram, ale bez zakončení. My jsme až v 6. minutě předvedli jednu neuvěřitelně krkolomnou akci, na jejímž konci byl faul na Astyho na hranici vápna. Přímý kop ale Zdíša poslal úplně mimo. Následně jsme mohli inkasovat, ale Makoš na poslední chvíli zblokoval střelu pronikajícího soupeřova útočníka na roh. Další šance patřila opět nám, Helčus se totiž dokázal protlačit přes obránce a ve své největší šanci byl sám před brankářem. Ten ale dokázal využít své velikosti a výborně zakročit. Poté se na hřiště dostal Pláča a my jsme začali hrát na 3 záložníky a 3 útočníky, což byla tak trochu sázka do loterie. Pláčovi, který minule v Říčanech naší hru výrazně zlepšil, se ale bohužel dnes nedařilo vůbec dostat do hry. A když už se mu to podařilo, šlápnul si osamocen na penaltě po příhře od Helčuse na míč a ani nezakončil. :( Toto střídání se tedy moc nepodařilo a místo našeho tlaku jsme se spíše bránili. Do hry tak přišel i Škoďák a začali jsme hrát pro změnu na 3 obránce. Zápas mohl zdramatizovat opět Helčus poté, co Skleny výborně vybojoval u lajny a předložil svému parťákovi. Jeho střela z jasné pozice ale místo brány atakovala rohový praporek. Do další šance se dostal Áda, který se vysunul do zálohy, z levé strany ale bránu netrefil. Do naší otevřené obrany samozřejmě hrozil i soupeř. První šanci ještě zachránilo břevno, v samotném závěru se ale únik již podařil a zápas tak měl nakonec zcela stejný průběh, jako ten v Říčanech.

Za náš výkon se ale rozhodně nestydíme, naopak máme radost z toho, jak kluci zápas odehráli! Odbojovali ho totiž na své maximum a byli Příbrami vyrovnaným soupeřem. Dokázali předvést některé velmi pěkné akce a dostat se do šancí. Problém je ale evidentní. Z posledních tří zápasů jsme vstřelili jediný gól, a to ještě přímo z rohu... na druhé straně naopak trneme při každém centru do pokutového území. Základem do dalších zápasů musí být udržení si stejného přístupu, který nás prozatím (až na zápas v Sedlčanech) v jarní části zdobí. V tomto zápase jsme navíc dokázali i mluvit, v čemž se taky pokusíme pokračovat. Na tyto věci pak musíme nabalit zejména zjednodušení a zefektivnění hry v obou vápnech, to je hlavním cílem následujících týdnů! Těch cílů, na které bychom se mohli zaměřit, je samozřejmě více (rozhrávka od brány, doplňování útoku z druhé vlny,standardní situace,...), ale tohle je v současnosti nejpalčivější. Pokud se nám to podaří, můžeme pomýšlet i na lepší výsledky. Každopádně se ale fotbalem chceme i nadále bavit!

Góly:

13' 0:1 Soupeř po neodklizeném míči z vlastního vápna

20' 0:2 Soupeř po špatně odvráceném centru ze strany

67' 0:3 Soupeř po průniku naší otevřenou obranou