FK Neratovice-Byškovice - TJ Březiněves 5:2 (2:1)

18.01.2016 12:52

V neděli 17.1. 2016 jsme se chystali na první zápas v novém roce. I přes bílý šok při mém ranním probouzení v podobě sněhu se nakonec utkání uskutečnilo a my jsme slavili první výhru v sezóně. Nutno však podotknout, že ne zcela po ideálním výkonu. 

 

Byla to vlastně taková první zkouška nového týmu, jak si povede bez abnormálně produktivní dvojice z podzimu: Němec-Stanislav, která už součástí našeho kádru není, ale my jim přesto samozřejmě držíme palce v jiném angažmá. Pro jiné důvody chyběli: Urby, Asty, Helčus, Kása a Víťa. Naopak se náš tým mohl spolehnout na tři "nové" akvizice. Kubu s Tomem z Obříství a nově udraveného Fingiho. Všem třema hráčům vyšlo utkání trvající 2x 40 minut náramně....

 

Začali jsme víceméně se sestavou, kterou jsme končili na podzim:

 

                   Hamplik (40´Kachna)

      Fíla       Makoš      Janis     Áda

   Fingi     Škoďák     Strny (Mířa)     Gardy (Tom)

            Pláča (Šťovajz)       Páťa (Kuba)

 

 

Už od první minuty jsme bohužel začali přesně tak, jak jsem si to vůbec nepředstavoval. Bez sebevětšího pohybu, se špatnými přihrávkami, tristním nasazením a hrubkou brankáře, po které jsme přímo z rohu dostali první gól už ve 3. minutě, tento nový TÝM rozhodně postrach soupeřům v kraji dělat nebude. Pokus o zvrat se snažili po úvodní špatné desetiminutovce jen tři hráči: Fingi na pravé straně, Škoďák uprostřed a Kadeřábek Áda na straně levé. Fingi kralující pravé straně se však nesetkal s podporou od Fíly ani útočníků a tak jeho výpady nebyly pro soupeře tolik nebezpečné. Jen jednou si vzpomínám, když Fingi poslal míč "pod sebe" před branku, kde jsme se však moc neprosadili. Škoďák zase snad jako jediný reagoval na ztrátu míče a ihned začal soupeře dostávat pod tlak, čímž vybojoval spoustu míčů, které pak poměrně přesně rozdával dále. Áda zase neúnavně podporoval útok tak, jak si to od krajních obránců představujeme. Nicméně ke gólu jsme se dostali až po prvním prostřídání. Bohužel jsme všichni na střídačce gól neviděli a tak podle oslav soudíme, že branku vstřelil Šťovajz (prosím o popsání celé situace :)). Ve 36´ se už mohl radovat rychlík Kuba, který výborně dotíral na brankáře tak dlouho, až brankář hostí míč ztratil a Kuba se řítil na osamocenou svatyni- 2:1! Tak i skončil první poločas, kde se ještě do dobré příležitosti dostal Miřák, avšak šanci trestuhodně zahodil a trefil brankáře)

 

O poločas jsem nabádal své svěřence k ještě lepšímu pohybu, roztahování hry při ofenzivní části a přesnějším přihrávkám. Bohužel už po 3 minutách hry jsme zase obdrželi branku, kdy nekrtytý útočník z přibližně 20 metrů vypálil pod břevno Hamplikovy branky, 2:2. Mezitím už hrál Kachna v brance, Áda na stoperu, Pláča na kraji obrany a postupem času se stoper Makoš dostal na pozici středního záložníka vedle Škoďáka. V 60´ se rozjel po levé straně Fingi, hrající v útoku, předložil míč Škoďákovi a ten nám znovu vrátil vedení. Po této brance už vypadal soupeř unavený, čemuž není divu, jelikož měl pouze jednoho hráče na střídání. A tak jsme se postupně dostávali více do vápna soupeře a začali jsme si tvořit šance. Bohužel častokrát jsme se zkoušeli prosadit přehuštěným středem, kde to prostě nešlo a tak naše akce končily ještě vlastně v zárodku. Naopak skvěle hrající Fingi stihl po svém už typickém úniku po lajně přihrát Vášovi, který vystřelil. Střela by šla pravděpodobně o nějaký ten decimetr vedle, ale obětavý obránce hostů ještě do míče sáhl skluzem, takže Šťovajz mohl slavit tento zápas již podruhé. Těsně před koncem se dočkal branky i poslední novic v našem týmu Tom, když vypálil Fingi nepovedenou střelu vedle, ale míč doputoval přímo na kopačku Toma a ten se nemýlil. Konečný stav, 5:2.

 

Rozhodně se soupeř hrající 1.A třídu nemá za co stydět, protože nás hodně potrápil a my musíme zlepšit spoustu věcí. Věřím však, že poctivým tréninkem naše skvělé výkony teprve přijdou. Hvězdou zápasu je jednoznačně Fingi. Áda zaslouží pochvalu za svou obětavost, kdy po své absenci neváhal a jel pomoci svému týmu. 

 

Branky:

3´ 0:1 gól přímo z rohu

28´ Šťovajz- akci mi bude muset popsat

36´ Kuba (bez asistence)- sám míč vybojoval a dovezl do branky

43´ 2:2 střela z 20 metrů

60´ 3:2 Škoďák (Fingi)

75´ 4:2 Šťovajz (Fingi)- úprk Fingiho po dobré kolmici Makoše zakončil střelec Váša

79´ 5:2 Tom (Fingi)- nepovedená střela Fingiho našla zcela osamoceného Toma a ten se už nemohl mýlit