FK Neratovice-Byškovice - TJ Kunice 7:1 (3:0)

18.06.2016 13:03

V posledním kole soutěže nás čekal předposlední celek tabulky, který dosud na hřištích soupeře získal jediný bod - Kunice. Po dlouhé době jsme se sešli v kompletním počtu (včetně Páti a Astyho, kteří nastoupit nemohli) a těšili jsme se na kvalitní výkon. Rozhodčí nepřijel, a tak se píšťalky ujal pan Strniště, díky čemuž jsme mohli střídat hokejově. Všichni hráči si tak dosyta zahráli. Vypadalo to zhruba nějak takto:

                                            Javůrek

Urban             Makovský (Šťovíček)     Janatka         Jašurek (Zahradníček)

Ciolek (Kasal)    Škoda (Jindřich)        Strniště           Tichý

                       Fingerhut (Sklenář)      Plaček (Helík)

Hned od začátku se ukazovalo, že naši hráči jsou vyspělejší a díky Fingiho důrazu jsme se dostali do vedení. V průběhu celého zápasu bylo zřejmé, že jsme lepším týmem a poměrně brzy bylo i jasné, že vyhrajeme. Náš herní projev ale nebyl nikterak slavný. Kluci zkrátka hráli to, na co jim jejich kvalitativní převaha stačila a k výkonu v dlouhých pasážích zápasu nedokázali přidat žádnou nadstavbu. Nejčastěji se prosazovali naši útočníci po rychlých únicích. Pěkné akce jsme sice také předváděli, mnohem více ale byly do očí prostrkávačky do nejzahuštěnějšího prostoru, zoufalé odkopy od brány, dvacet sedm ofsajdů za poločas a podobné chuťovky. Věřím ale, že i tak si kluci zápas užili a pěkně si zahráli. Hráčem utkání byl jednoznačně Fingi, který vstřelil 3 góly a prakticky ve všech situacích si počínal kvalitně. Gól vstřelil také Strny, který si tak dal dárek ke svým 15. narozeninám. Gratulujeme!

Podařilo se nám navíc splnit oba cíle, které jsme si dali - zvítězit (a získat tak na jaře víc bodů než na podzim) a vstřelit alespoň 3 branky (a dostat se tak přes hranici 100 gólů za sezónu). Z tohoto pohledu jsme spokojeni. Celkově sezónu zakončíme na 5. nebo 6. místě tabulky se ziskem 60 bodů, což je oproti očekáváním na začátku sezóny nepochybný úspěch. Umístění odpovídá síle týmu. Bližší hodnocení jednotlivců i týmových výkonů v průběhu celé sezóny si nechám na jindy.

No a to je pro dnešek vše, ještě nás čekají dva tréninky a pěknou sezónu zakončíme v neděli na turnaji v Bakově. Tak zdar! :)