Mnichovohradišťský SK - FK Neratovice-Byškovice 0:6 (0:4)

27.09.2015 13:16

Měl jsem rozepsaný krásný dlouhý článek pojednávající o zajímavém zápase, ale celé se mi to smazalo, takže jen v bodech zmíním to, co jsem původně květně vyfabuloval. :)

Sestava:                         Helík

Astaloš (36' Jašurek)    Janatka    Makovský    Jindřich

Fingerhut        Stanislav        Škoda        Strniště

                       Němec        Plaček (50' Šťovíček)

V první půli jsme dávali góly, ale hra byla špatná. Kdybychom dostali 3 góly, nemohli bychom se divit. Nefungovala zejména záloha, která absolutně nebyla v pohybu a ve hře. Hra byla vyrovnaná, těžili jsme jen z individuální převahy na některých pozicích a z toho, že soupeř neměl brankáře. Naše hra se přizpůsobila soupeři, vypadalo to jako ve středu v Tišicích.

Výrazně zlepšený výkon ve druhé půli. Začali jsme bránit agresivněji a už na půli soupeře. Zkažené přihrávky jsme nenechávali volně soupeři a o míče jsme bojovali. Soupeř se k jedinému ohrožení dostal 5 minut před koncem, výborně zasáhl Helčus. Jinak jsme měli veliký tlak, chyběla mu ale lepší koncovka. Mně se finální fáze líbila, trenér byl i s ní nespokojen. Snažili jsme se pronikat do zakončení individuálně středem, nebo po krátkých přihrávkách či narážečkách. Možná to chtělo využít více křídelních prostor a centrů. Šancí bylo dost, zakončení ale bylo vesměs nekvalitní, a tak z toho byly jen 2 branky (z toho jedna vlastní). Samotné zakončení bylo buď nepřesné, dvakrát jsme trefili tyč a ve zbytku případů neomylně prostředek brány, kde míč sbíral jinak slabý brankář. Dojem ze hry ve druhé půli byl ale výrazně zlepšený - přípravná fáze od obrany byla velmi dobrá a prakticky bez chyb. Kluci hráli s chutí a škoda jen, že jsme nepřidali víc branek.

Za druhou půli si zaslouží pochvalu i kluci, kterým to v minulých zápasech třeba tolik nešlo - Škoďák a Urby. Máme také velkou radost ze zlepšujících se výkonů Helčuse. Těší nás i konstantně dobré výkony Pláči a dnes i po vystřídání jeho náhradníka Šťovajze. Úplně to dnes nešlo Fingimu a Němovi, který po nepovedeném zápase chtěl dezertovat na pozici stopera. Ostatní podali z mého pohledu své standardní výkony s tím, že první půle byla slabá prakticky od celého týmu, zatímco půle druhá přinesla zlepšení. Staniš as Strny ve statistikách dobrý, ale na vavřínech bych rozhodně neusínal.. :)

Chtěl jsem ještě zmínit disciplinární trest pro našeho kapitána, který činí 8 zápasů. Z mého pohledu je trest absolutně nespravedlivý a nesmyslný. Odůvodnění o zamítnutí našeho protestu je tragikomické. Inu, fotbal.

Góly:

11' Strny (Staniš) 0:1

23' Pláča (Staniš) 0:2

28' Staniš (Strny) 0:3

34' Strny (Staniš) 0:4

36' Vlastní po rohu Staniše 0:5

45' Strny (Staniš) 0:6