SK Roudnice n. Labem - FK Neratovice-Byškovice 0:1 (0:0, 0:0)

05.03.2016 12:20

Ke generálce před náročnými jarními boji jsme zavítali do Roudnice. Vlhké počasí zhatilo příležitost zahrát si poprvé v letošním roce na přírodní trávě, a tak utkání hrané na 3x25 minut proběhlo tradičně na umělce. My i nadále bojujeme s některými vynucenými absencemi, a tak z naší strany nešlo ani v posledním přípravném zápase o žádné sehrávání. Vyzkoušeli jsme si tak i další varianty sestavy.

                               Javůrek (50' Krejčí)

Janatka            Tichý        Makovský        Jašurek

Fingerhut (Brdlík) Škoda    Plaček (Miřatský)    Jindřich

                      Sklenář        Šťovíček    

První třetina přinesla pro nás příznivý obraz hry. Naši hráči si dobře drželi své pozice, dostávali se včas do soubojů, získávali míče a vyráželi do rychlých útoků tažených zejména Fingim a Sklenym. Ve finální fázi našich útoků jsme ale předvedli několikadílný seriál na téma "jak nevyužít rychlého útočníka", když jsme přihrávkami do běhu hledali Šťovajze a míče do nohy dostával Skleny. Z mnoha nadějných útoků tak nevzešlo příliš mnoho nadějných zakončení a snad jen 2 akce jsme mohli považovat za opravdu gólové šance. Celkově jsme ale byli lepším týmem a soupeře jsme příliš nepouštěli do okolí naší branky. Velmi dobře se na hrotu v této části prezentoval Šťovajz a je jen škoda, že jeho velká šance skončila žblabunou do náručí brankáře.

Do druhé třetiny jsme chtěli pokračovat v podobném výkonu s tím, že ještě vylepšíme nedostatky v řešení situací před soupeřovou brankou. Realita ale byla jiná a aktivita se po našem prostřídání přesunula převážně na kopačky soupeře. Zejména jsme předvedli tragicku pětiminutovku, kdy jsme se nedokázali vykopat z vlastního vápna a soupeř si vytvořil hned 3 výborné šance ke skórování. Ty jsme ale i s potřebným štěstím přežili a míč jen dvakrát olízl tyč naší brány. Na druhé straně nás mohl poslat do vedení Mířa, ale z blízka trefil pouze vracejícího se obránce. Stav tak i po dvou třetinách zůstával bezbrankový.

Do třetí části jsme udělali změnu na pozici brankáře a Matyáš si dnes, stejně jako Marťas v prvních dvou třetinách, vedl velmi dobře. Dokonce si připsal i asistenci u jediného gólu zápasu, když nedbal volání úplně volného Janise s Ádou a narval míč na polovinu soupeře. Tam jsme ho dokázali prodloužit za obranu (Pláča?) a Skleny se z pravé strany trefil na zadní tyč. Závěr zápasu se odehrál na naší polovině hřiště, ale naše obrana si počínala výborně, a tak jsme mohli slavit vybojované vítězství.

 

Z této výhry máme velikou radost, protože jsme předvedli na své možnosti velmi dobrý a hlavně bojovný a týmový výkon. Takový, se kterým se nemusíme bát žádného soupeře v jarní části krajského přeboru. Samozřejmě, musíme si přiznat, že žádná tiki-taka to v našem podání nebyla. Každý ale odvedl poctivou práci, což na dobrý pocit ze zápasu a z vlastního výkonu absolutně stačí. Oproti minulým zápasům už vypadáme lépe fyzicky, což se do příštího víkendu snad ještě zlepší. Spoustu toho naběhali hlavně Škoďák, Fingi a Skleny, který předvedl snad 40 dlouhých sprintů, z nichž jeden gólově zakončil. Výrazným plusem je bránění celého týmu, kdy jsme dokázali komunikovat a držet se blízko u sebe. Nejlepšími hráči v našem dresu dnes byli oba krajní obránci Janis s Urbym, kteří hráli velmi dobře pozičně, důrazně a dokázali i podpořit útok. Oporou celému týmu byl i velmi jistý výkon stoperské dvojice a obou brankářů. Na druhé straně byl markantní pokles výkonnosti ve chvílích, kdy na hřišti nebyli zároveň Fingi a Skleny. Zkrátka rychlost v útočné fázi v tom případě chybí a my jsme se dostávali pod tlak.

 

Dnešní výkon nám doufejme dodá víru ve vlastní schopnosti a dobře nás naladí do těžkých bojů, které nás počínaje příští nedělí čekají!