SK Union Čelákovice - FK Neratovice-Byškovice 1:2 (0:0)

13.03.2016 12:59

První mistrovské utkání po dlouhé přípravě jsme absolvovali v nedalekých Čelákovicích. Všichni jsme našli správné hřiště a mohli jsme vyběhnout:

 

                                        Javůrek

Janatka            Makovský                Tichý            Jašurek

Fingerhut            Škoda (47' Jindřich)    Helík (65' Páťa)    Kasal (54' Miřatský)

                        Sklenář                Šťovíček (36' Plaček)

Bylo jasné, že přechod na přírodní trávu nebude úplně hladký, ale přeci jen jsme si od prvního poločasu představovali trochu více fotbalové kvality. Začali jsme sice zostra a v prvních minutách jsme dobrým napadáním donutili soupeře k chybám v rozehrávce, to nám ale dlouho nevydrželo a celkově měli více ze hry domácí. Nás výborně podržel Marťas v bráně při největší šanci první půle, když dokázal přesně mířenou střelu z trestného kopu vyškrábnout na břevno. My jsme dopláceli na příliš dlouhé držení míče, které pravidelně končilo ztrátou. Nedokázali jsme si pomoct přesnou přihrávkou, ani dlouhým míčem. Soupeř na tom ale nebyl o mnoho lépe, a tak by se šance daly spočítat na prstech jedné ruky. Naše fanoušky asi nejvíce rozehřál pěkný průnik Ády přes celé hřiště, který ale bohužel brankou neskončil. Gól tak v první půli nepadl a všichni asi byli rádi, že už je konec.

Do druhé půle jsme vsadili na rychlostní typy útočníků - ke Sklenymu se do útoku posunul Helčus a Pláča obsadil pozici v záloze. Tato změna se ukázala jako přínosná a dobrý pohyb našich útočníků dělal soupeřům problémy. To přineslo ovoce v 5. minutě, když Helčus dobře potáhl míč na střed, posunul doprava na Fingiho, který si hodil míč na bránu a z celkem ostrého úhlu krásně trefil (snad poprvé v životě) na zadní tyč. 0:1. Hned vzápětí jsme mohli inkasovat po zbytečné rozehrávce přes Marťase, který si vybral slabší chvilku při odkopu, ale akci do naší rozhozené obrany jsme se štěstím přežili. Celkově jsme byli o kousek lepším týmem a vypadalo to, že soupeři pomalu dochází síly - jeho útoky totiž velkým počtem hráčů neoplývaly (což se nedá říci o hráči s číslem 6, který byl zkrátka všude). Jistotou ovšem tentokrát neoplývala ani naše obrana, a tak každý míč nazdařbůh přes ni smrděl nebezpečím. Jedno takové zažehnal na poslední chvíli Marťas výborným výběhem mimo vápno. Ve 20. minutě to pro nás bylo ještě veselejší, když v dalším rychlém útoku Skleny vyslal na hranici ofsajdu Helčuse, který se nemýlil. Hned o dvě minuty později jsme se ale už zase mohli strachovat o výsledek, jelikož se soupeři povedla akce středem naší obrany a snížil. Závěr byl z naší strany nervózní a rozhodně nešlo o žádné zkušené hlídání výsledku. Do našeho vápna létaly rohy a další centry, ale dařilo se nám odolávat. Rozhodnout mohl Helčus, ale ve svém druhém úniku mířil vedle. Největší šanci soupeře po další akci středem pak výborně zlikvidoval Marťas a mohli jsme slavit vítězství.

Celkově by utkání asi více slušela remíza, o to víc si ale vybojovaného vítězství ceníme! Nejlepším hráčem byl dnes Marťas Javůrek v brance, velmi dobrý výkon předvedli taky Kása s Ádou. Speciální pochvala pro Fingiho za přesné zakončení. Zbytek tak nějak v rámci svých možností :) Vítězný pokřik neumíme, ale tam už si o zlepšení situace ani nedělám iluze :D

Branky:

40' 0:1 Fingi (Helčus)

55' 0:2 Helčus (Skleny)

57' 1:2