Tatran Sedlčany - FK Neratovice-Byškovice 2:3 (1:2)

28.03.2016 13:51

Velikonoční víkend pro nás neznamenal jen psychické přípravy na pondělní pomlázku, ale i nedělní výlet do dalekých Sedlčan. Pár absencí se opět objevilo, ale s tím si náš široký a kvalitní kádr bez problémů poradí :)

                                                        Javůrek

Janatka                          Makovský                    Plaček (36' Urban)             Tichý

Fingerhut (51' Miřatský)    Škoda (54' Zahradníček) Ciolek (36' Astaloš)        Strniště

                                        Sklenář (68' Šťovíček)     Helík

Již rozcvička v podání základní sestavy se tréňovi, který ji měl na starosti, nelíbila... a v podobném duchu jsme pokračovali po celý zápas. Nevím, jestli kluci sledují postavení v tabulce, nebo jsme byli rozhozeni ranním vstáváním, písčitým terénem či nízkým vzrůstem soupeře (po dlouhé době jsme měli jasnou výškovou převahu). Každopádně naše hra byla od úvodního hvizdu žalostná, z čehož jsme se po celý zápas nedokázali probrat. Obranná činnost celého týmu působila v úvodních minutách vyloženě směšně a do útoku jsme vyráželi jen k náhodným akcím. Ve hře každého týmu by měly být prvky, které se tam budou objevovat za každé situace. Základem všeho je komunikace a plnění individuálních povinností - pohybovat se ve správném prostoru, podstupovat souboje. Tyto dvě věci se ve hře musí objevovat a jedno jestli budeme hrát ráno nebo večer, na poli nebo na Nou Campu, s Tuhaní nebo se Spartou. My jsme schopni tyhle věci předvést ve dvou zápasech a ve třetím nic. Vůbec nic. Nepovede se první dotyk, první přihrávka a je konec, ticho, zmar. Netrefujeme míče (Áda), chodíme do nesmyslných kliček (Helčus), pohybujeme se v úplně špatných prostorech (Fingi), kazíme víc a víc (Zdíša) a propadáme se stále hlouběji do krize, protože na hřišti nejsme schopni komunikovat a odpíchnout se od základních jednoduchých fotbalových dovedností. Pokud nebude své povinnosti plnit 1 hráč z 11, není to až takový problém. Bude vystřídán jiným, který se své role zhostí lépe. Problém nastává, pokud je na vystřídání hráčů 8 a všichni dohromady vypadají, jako by se viděli poprvé. Jen zázrakem (neuvěřitelně neproměněná trojšance soupeře, kterou dvakrát zlikvidoval Marťas a na závěr Áda rybičkou) a díky kvalitnímu výkonu jednotlivců (Marťas, Makoš, Strny) jsme v poločase vedli...(a také to bylo díky obrovskému důrazu Helčuse, který sice celý poločas hrál naprosto tragicky, potom ale doslova docpal do brány důležitý gól). Jinak jsme hořeli jak papír.

 

V poločase byla bouřka a já jsem zničil blok, protože jsme se snažili klukům názorně vysvětlit, co všechno mají zlepšit, a hlavně jak! Provedli jsme taky dvě střídání - na hřiště se dostali po delší době taky Fíla a Asty. S příchodem Fíly do obrany jsme přeskupili řady a nutno podotknout, že naše obrana ve druhé půli působila mnohem jistějším dojmem. S čím bychom snad dnes mohli být spokojeni, je fyzická připravenost, jelikož ve druhé půli to už vypadalo, že našemu soupeři přeci jen trochu docházejí síly a hra se vyrovnala. Naopak ještě přidali oba naši útočníci, jejichž napadání dělalo obráncům soupeře obrovské problémy. Sami si tímto způsobem vypracovali dvě velké šance, ale Sklenyho střela skončila na břevně a stejně si vedla i naše nejhezčí akce zápasu - Skleny vracel pod sebe, bráněný Helčus pustil na úplně volného Strnyho, ale jeho zakončení vytáhl domácí brankář opět na břevno. Z následného rohového kopu jsme zvýšili na rozdíl dvou branek. Klidný závěr jsme ale neměli, protože soupeř po jediné chybě Marťase v zápase a laxnosti našich obránců při dobíhání, vstřelil kontaktní gól. V závěru jsme to nějak ukopali a když nic jiného, alespoň vezeme 3 body.

Pár poznámek na závěr:

  • Do příštího zápasu musíme zlepšit všechno. Hlavně pak snížit (zhruba tak na desetinu) počet dotyků potřebných k naší hře a konečně si už zafixovat některé herní návyky v obranné i útočné fázi.
  • Z našeho týmu zaslouží pochvalu Marťas (kromě 3 chycených tutovek taky bezchybná rozehrávka), Makoš, Strny, Helčus (zlepšená hra ve druhé půli byla prakticky zásluhou jen jeho a Sklenyho neúnavného napadání) a Fíla. Tím neříkám, že jejich výkony byly nějaká extratřída, ale oproti bídě ostatních vyčnívali.
  • Gratulujeme soupeři k pěknému výkonu! Je pěkné vidět v této soutěži tým, který má svůj herní styl založený na fotbalovosti, snaží se ho praktikovat a je v tom i poměrně úspěšný (i když v této sezoně to možná ještě k dobrým výsledkům nepovede). Palec nahoru a přejeme hodně úspěchů :)
  • Pozitivem je snad jen další vítězství do naší sbírky a bojovnost některých jednotlivců. Víc mě nenapadá.. :(

Góly:

9' 0:1 Fingerhut (Sklenář) - únik po pěkném vysunutí přesně zakončen na bližší tyč

14' 1:1 Druhé úplně stejné propadnutí míče po standardce ve dvou minutách. Hrůza!

30' 1:2 Helík (Strniště) - Strny konečně zjednodušil hru, nasypal míč do vápna a Helčus si to tam úplně sám proti výbornému stoperovi Sedlčan vybojoval.

50' 1:3 Astaloš (Fingerhut) - Asty na zadní tyči na dlouhou nohu doklepl Fingiho centr z rohového kopu.

58' 2:3 Skákavá střela z dálky Marťasovi na těžkém terénu vypadla a jediný dobíhající hráč na sobě bohužel neměl náš dres.