TJ Kunice- FK Neratovice- Byškovice 1:7 (0:4)

16.11.2015 12:41

K poslednímu mistrovskému utkání tohoto roku jsme v neděli 15.11. zajížděli na půdu předposleních Kunic. Ještě než jsme vůbec vytvořili nominaci na nedělní střetnutí, jsme museli sčítat ztráty ve svých řadách: dlouhodobě zraněný Asty, nemocný Bróďa, Něma, Fingi, Helčus a kvůli známkám absentující Janis. Zdá se Vám tento výčet dlouhý? Ještě není zcela kompletní. Chyběl nám totiž trenér a vedoucí v jedné osobě, který se vzdělával v Praze na licenci. Nebylo mi tedy zrovna do zpěvu, když jsem celý víkend přemýšlel nad složením základní sestavy a při tom se modlil, aby další hráči už z nominace nevypadli. Naštěstí se tak nestalo, i když byla původně ve hře i varianta, že by ke svému prvnímu zápasu mohl nastoupit Patrik. Bohužel, hlavně tedy kvůli mé chybě, kdy se jeho registrace začala vyřizovat až v sobotu, k utkání nemohl nastoupit.

     Na hřiště jsme dorazili s předstihem, což bylo velice příjemné, protože jsme měli dostatečně dlouhou rozcvičku na to, abychom se seznámili s místním velmi promočeným trávníkem a silným větrem doprovázeným poměrně vydatným deštěm. I když jsem tu a tam slyšel: "Trenére, to je nelidský, v tom se nedá hrát", nebo "Třeba se nesejdou a pojedeme domů", přišlo mi, že nás naše menší komplikace a terén postupně stmelily. Kluci navíc museli poměrně výraznou část rozcvičení absolvovat sami, jelikož kunický Wi-Fi signál nebyl zrovna 3G a tím se psaní zápisu hodně zpozdilo. Dokonce natolik, že jsem ani nestihl sehnat někoho, kdo by nám zápas odmával a tak jsem chtě nechtě musel probíhat bažinami podél čáry sám.

     Nastoupili jsme v sestavě:

                                      Hampl

              Jindřich    Makovský    Tichý    Urban

Kasal (51´Zahradníček) Škoda (42´ Plaček) Strniště    Jašurek

                                 Stanislav

                           Šťovíček (36´ Miřatský)

Průběh zápasu očima Davida Stanislava (střelce 4 branek v utkání):

Na začátku první půle jsme spíše bránili a do ùtoku se dostávali jen výjimečně. Naše rychlé protiútoky byly ale nebezpečné, což také ukázala šance Strnyho, který po zpětné přihravce z levé strany pouze překopl branku. Hra se postupně vyrovnávala, co jsme taky dokazali brankou. Po stejne akci z vápna střilel aktivní Áda golman jeho střelu golman jen vyrazil ke Strymu, který dorážku neproměnil, ale míč se odrazil ke Kásovi který se už nemýlil. Po této brance jsme byli lepším týmem a do poločasu jsme dali ještě 3 góly. Do druhé poloviny jsme nastoupili rozhodně lépe hned na začátku sem se po hezké kombinaci s Ádou prosadil já. Pak to chvíli vypadalo že je o zápase rozhodnuto když jsme si vytvořili dlouhý tlak padla také jedna tyčka z dorážky padl dokonce gól .Radost nám zkazil až odmávaný ofsajd . Hodně střel které končili rohy .Soupeř nám to ale nechtěl dát zadarmo a začal být zase nebezpečný.Po rychlých útocích dokázal dát góla když vyhořela naše pravá strana a tak jsme Hamplikovi překazili čisté konto.Ke konci zápasu už jsme spíše mysleli na skóre a zapomínali se vracet . Naše nadějně se rozvíjející útoky končili odpískanými ofsajdy a tak utkání skončilo 1:7.

 

Hodnocení výkonu očima pomezního/trenéra:

Soupeř se lépe sžil s terénem. My jsme často padali a nedokázali jsme pořádně vyhrávat souboje. Zejména útočník s číslem 5 nás hlavně ve druhé půli velice větral, což je pro mě trochu zklamání, když nejsme schopni zastavit hráče třeba i za cenu taktického faulu na půlce. Přístup týmu se mi poměrně líbil, ale pořád si myslím, že individuální výkonnost každého hráče mohla být ještě lepší. Pochvalu si zaslouží Hamplik, pro kterého to bylo první mistrovské utkání za Neratovice v základní sestavě, stejně tak Šťovajz si až na koncovku velice dobře s terénem poradil. Velmi dobře zápas odehrál i kapitán Áda, který zejména svými výlety (ze stopera, obránce i záložníka), dělal soupeři obrovské problémy. Standardní výkon předvedl Urby, Škoďák s Víťou a Fílou (u posledně jmenovaného je škoda druhé půle) a po hrozné první desetiminutovce i Strny. Jako hvězdu utkání vyhlašuji Staniše, který sám 4 branky dal a na jednu asistoval. Teď je ovšem na ostatních v týmu, aby se nespoléhali pouze na jednoho hráče, ale nebáli se vzít osud zápasu a zodpovědnost do svých rukou.

 

Teď nás sice čeká pauza mistrovských utkání, ovšem neznamená to, že se chystá nějaká pauza fotbalová. Ani odpočinkově nebudeme brát tento úsek sezóny. Naopak nás čeká velmi tvrdá práce až do vánočních prázdnin, abychom odstranili naše herní nedostatky a přiblížili se nejvyšším příčkám. Vždyť na třetí příčku ztrácíme pouze jediný bod. JDEME MAKAT, AŤ JSME NA BEDNĚ!

 

branky:

0:1 Stanislav (Tichý)- míč vybojoval na levé straně Škoďák :D

0:2 Kasal (Strniště)- napotřetí jsme propasírovali míč do sítě

0:3 Strniště (Stanislav)- Strny blafákem na levou stranu zvyšoval na 3:0

0:4 Stanislav (Tichý)- Áda vystřelil totální šmudlu, kterou gólman pouze vyrazil k osamocenému Stanišovi, který si poradil

poločas

0:5 Stanislav (Tichý) Áda zatáhl po levé straně, pod sebou viděl Staniše a ten zaznamenal Hattrick-Hero

0:6 Tichý (Strniště) Náš kapitán se dočkal prvního gólu v sezóně, dokázal dorazit z metru střelu Strnyho

0:7 Stanislav (Strniště) Staniš pečetil svůj gólový účet poté, co mu míč "profesionálně pustil" kapitán Áda- alespoň takhle vypovídali oba aktéři po utkání :D

1:7 domácí se dočkali zaslouženého gólu. Soupeřova 5 obešla naše tři hráče u levé postranní čáry a našla zcela volného spoluhráče mezi penaltou a malým vápnem, což znamenalo zkorigování výsledku na konečných 1:7.